ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο για την αστυνομική βία

Επιστολή Βερβεσού σε Θεοδωρικάκο για την αστυνομική βία
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Την καταγγελία δύο δικηγόρων για περιστατικά αστυνομικής βίας, έθεσε υπόψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δ. Βερβεσός, ζητώντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός κοινοποίησε στον κ. Θεοδωρικάκο αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών». Μάλιστα, στην αναφορά των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣΑ