ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Blue Horizon: Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι κατηγορούμενοι

Blue Horizon: Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι κατηγορούμενοι

Blue Horizon: Το Σάββατο θα απολογηθούν οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης στα δικαστήρια Πειραιά, όπου ο εισαγγελέας τους άσκηση κακουργηματικές διώξεις.

Οι ίδιοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που έσπρωχνε τον άτυχο άνδρα μέχρι να τον πετάξει τελικά στη θάλασσα.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που ήταν παρόντες.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε και στον καπετάνιο που συνέχισε την πορεία του καραβιού ενω γνώριζα ότι υπήρχε ανθρωπος στη θάλασσα. Ο συγκεκριμένος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Ταυτόχρονα, θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος σχετικά με το εαν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία και τί έκανε όταν το πλοίο έφυγε αφήνοντας αβοήθητο στην τύχη του τον 36χρονο.