ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Π. Βλαστού

Προφυλακιστέα κρίθηκε η δικηγόρος του Π. Βλαστού

Στη φυλακή οδηγείται η δικηγόρος του βαρυποινίτη Π. Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή για θέματα διαφθοράς που διερευνά το «κύκλωμα εκβιαστών». Το... δρόμο της φυλακής ακολούθησε και ο Δήμ. Χατζησταύρου,ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών.

Ωστόσο, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους) αφέθηκαν η επίδοξη «πιλότος» Μαρία Μουζακίτη, ο Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 10.00 ευρώ.

Η δικηγόρος του Βλαστού απολογούμενη αρνήθηκε τις εις βάρος της κατηγορίες αποδίδοντας την εμπλοκή της στην υπόθεση σε εκδικητικούς λόγους εκ μέρους της εξαδέλφης του Βλαστού, «Λίτσας» επειδή αρνήθηκε να την υπερασπιστεί στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη από τις φυλακές Τρικάλων. Η Αδαμαντία Αγγελέτου αρνήθηκε επίσης ότι είχε ερωτική σχέση με τον βαρυποινίτη. «Καμία προσωπική σχέση -πλην της δικηγορικής- δεν είχα με το Βλαστό. Τον γνώρισα πριν από 2 χρόνια όταν διορίστηκα αυτεπαγγέλτως σε δικαστήριό του», είπε και συμπλήρωσε χωρίς να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα: «Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτίζομαι με τον πελάτη μου».

Η Μαρία Μουζακίτη αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες που της αποδίδονται και αναφερόμενη στα μαθήματα που έκανε ως πιλότος ελικοπτέρου υποστήριξε ότι η Πένυ Καρπούζου (πρώην σύντροφος του Βλαστού) την έπεισε να τα κάνει. Η ίδια δέχτηκε, όπως ισχυρίστηκε, επειδή υπήρξε αεροσυνοδός και της άρεσε η ιδέα. Ωστόσο, όπως είπε, κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν «και επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα».

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, Π. Στουρνάρας, υποστήριξε στην απολογία του ότι: «Κάποια άγνωστη σε εμένα γυναίκα έφερε στο σπίτι μου ένα κινητό τηλέφωνο. Το παρέλαβε ο γιος μου. Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα. Αργότερα ο Βλαστός μου είπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος. «Εγώ στο έστειλα» μου είπε και του απάντησα «δεν το θέλω; πάρτο πίσω». Μου είπε «Κράτα το κάντο ότι θες».

«Δεν μου ζήτησε να τον βοηθήσω σε απόδραση, ούτε μου έδωσε κάποιος χρήματα. Ήταν βλακεία μου που κράτησα το κινητό.»

Ο κατηγορούμενος Π. Λασιθιωτάκης, αρνήθηκε ότι μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών όπως υποστηρίζει η Λίτσα Βλαστού. «Είπε όσα είπε για μένα επειδή δεν θέλει να πάει φυλακή. Δεν τη γνωρίζω. Την έβλεπα στις φυλακές Κορυδαλλού στη δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος».

Σχετικές ειδήσεις