ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγείται σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου ο 34χρονος ο οποίος συνελήφθη για τη φωτιά στην εταιρεία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.

Ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών θα απολογηθεί σήμερα ο 34χρονος, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος, μετά τη μεγάλη φωτιά που καίει από το Σάββατο (Ο6/06) στον Ασπρόπυργο.

Παράλλα αναζητείται ο 46χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος κατηγορείται για τις ίδιες παραβάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έκαναν στο σημείο κλιμάκια της Αστυνομίας και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων της περιοχής, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα από την πυρκαγιά.

Σχετικές ειδήσεις