ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γαία πυρί μιχθήτω - Να ανοίξει τώρα το στόμα του ο Λιακουνάκος

Γαία πυρί μιχθήτω - Να ανοίξει τώρα το στόμα του ο Λιακουνάκος

Ασυλία τέλος για όλους τους μεγαλόσχημους - Να έρθουν τώρα στο φως τα ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών και δημοσιογράφων που σιτίζονταν με μαύρο χρήμα από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Ήρθε η ώρα να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής στην Ελλάδα. Τις τελευταίες ώρες η δικαιοσύνη ανοίγει σκοτεινούς φακέλους που επί σειρά ετών παρέμεναν κλειστοί, στα συρτάρια υπουργείων και ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τα σκάνδαλα με τα εξοπλιστικά προγράμματα αναψηλαφίζονται από τους εισαγγελείς, αφού όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η πολιτική βούληση για άπλετο φώς είναι δεδομένη.

Οι παραπάνω υποθέσεις είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει σελίδα ο τόπος και επιτέλους να «πληρώσουν» το μάρμαρο της χρεοκοπίας όλα τα λαμόγια της διαπλοκής, που επί σειρά ετών συγκέντρωσαν τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους.

Γράφουν πολλοί – μεταξύ άλλων και η εφημερίδα «Κόντρα» - πως αν ανοίξει το στόμα του ο Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά θα «κάψει» πολλούς μεγαλόσχημους και θα οδηγηθούν αρκετοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες και πολιτικοί, «σιδεροδέσμιοι» ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Το θέμα δεν είναι αν θα ανοίξει το στόμα του, αλλά ότι είναι υποχρεωμένος να το πράξει. Η ομερτά, ο νόμος της σιωπής, πρέπει επιτέλους να σπάσει.

Τα τελευταία 40 χρόνια βουλευτές, υπουργοί, ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες, μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικά κόμματα σιτίζονταν από τις υπερτιμολογήσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όλοι γνώριζαν και κανείς δεν μιλούσε, διότι προφανώς αρκετοί από τους εμπλεκόμενους ήταν όπως λέει ο λαός «καλά ταϊσμένοι».

Προφανώς και πίσω από αυτό το σαθρό περιβάλλον εξουσίας και πολιτικο-οικονομικής καμαρίλας, δεν ήταν μόνο ο Λιακουνάκος.

Ένα ολόκληρο σύστημα «αρχιβαρόνων» της διαπλοκής επιβίωναν και εξασφάλιζαν ασυλία μοιράζοντας δισεκατομμύρια ευρώ στο παρασκήνιο, συντηρώντας παράλληλα δεκάδες μέσα ενημέρωσης για να χειραγωγούν την κοινή γνώμη και να ελέγχουν την εκάστοτε πολιτική εξουσία.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες: «Αν ο Λιακουνάκος ανοίξει το στόμα του και δώσει ονόματα και λογαριασμούς θα καεί η μισή Αθήνα».

Ε, λοιπόν έφτασε η ώρα.

Ο κ. Λιακουνάκος είναι υποχρεωμένος να πει όλα όσα γνωρίζει στην ελληνική δικαιοσύνη, όσο ψηλά κι αν φτάνουν και ότι είναι να γίνει ας γίνει. Γαία πυρί μιχθήτω.

Αν δεν σπάσουν αυγά, αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να γυρίσει σελίδα και θα παραμείνει στη μιζέρια της ύφεσης και στο τέλμα της συστημικής διαφθοράς.

Αν οι «χειροπέδες» μείνουν μόνο στο επίπεδο των εντυπώσεων για τα «δελτία των οκτώ» τότε είναι βέβαιον ότι ο τόπος αυτός δεν έχει καμία απολύτως τύχη και θα παραμείνει εις το διηνεκές αλυσοδεμένος στα μνημόνια.

Ή τώρα ή ποτέ.

Σχετικές ειδήσεις