ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίωξη για δύο κακουργήματα κατά του Αλέξη Μητρόπουλου

Δίωξη για δύο κακουργήματα κατά του Αλέξη Μητρόπουλου

Για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διώκεται πλέον ο καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Την κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, η οποία διενήργησε σχετική έρευνα έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟΥ για φοροδιαφυγή προ 16 ετών, ύψους 427.000. Ποσό το οποίο με τις προσαυξήσεις αγγίζει σήμερα τις 940.000 ευρώ.

Η υπόθεση, που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν δυο δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό μιας υπόθεσης.

Από τον έλεγχο που διατάχθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό δεν είχε δηλωθεί. Ο ίδιος έχει κατ΄επανάληψη έχει αντικρούσει την ορθότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ, στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά και στην ΔΟΥ, τα οποία όμως με βάση την κατάληξη, απορρίφθηκαν.

Η αποκάλυψη μάλιστα της διαδικασίας τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε οδηγήσει ουσιαστικά και εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Μητρόπουλο, ο οποίος με πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις του είχε αρνηθεί κάθε κατηγορία και είχε ισχυριστεί πως υπόκειται ουσιαστικά σε «πολιτική δίωξη».

Σχετικές ειδήσεις