Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να διαβιβαστεί στο ΥΠΕΞ το βούλευμα για τις μίζες

Newsbomb

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Να διαβιβαστεί στο ΥΠΕΞ το βούλευμα για τις μίζες

Την άμεση διαβίβαση στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση του βουλεύματος που αφορά στα «μαύρα ταμεία» της Siemens ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε μάλιστα να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες (14.7.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί κατ' απόλυτη προτεραιότητα η εκδίκαση δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον.

Στο μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου για δωροδοκία Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ' αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.

Ο κ. Καραπλής ζητούσε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους».

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της αναβλητικής απόφασης για τη Siemens, καθώς έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved