ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χανιά: Στο σκαμνί ειδικός φρουρός για κλοπή όπλου συναδέλφου του - Αναβολή της δίκης

Χανιά: Στο σκαμνί ειδικός φρουρός για κλοπή όπλου συναδέλφου του - Αναβολή της δίκης

Αναβλήθηκε σήμερα (9/1/2019) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων,η εκδίκαση της υπόθεσης κλοπής όπλου μέσα από τα ΤΑΕ Αποκορώνου, για την οποία κατηγορείται ένας ειδικός φρουρός.

Η αναβολή δόθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος δήλωσε αδυναμία να παρασταθεί. Η υπόθεση θα εκδικαστεί το καλοκαίρι του 2019.

Είχε εξιχνιαστεί τον Φεβρουάριο του 2016 και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο επειδή ο φερόμενος ως δράστης είναι αστυνομικός αλλά και επειδή έγινε προσπάθεια το κλεμμένο όπλο να πουληθεί στην “μαύρη αγορά”.

Το συμβάν συσχετίζεται με την δράση της εγκληματικής οργάνωσης με τους 28 κατηγορούμενους, η δίκη των οποίων ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Χανιά και συνεχίζεται στις 21 Ιανουαρίου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους, είναι το πρόσωπο που είχε χρησιμοποιηθεί ως “μεσάζοντας” ανάμεσα στον αστυνομικό που φέρεται να έκλεψε το όπλο του συναδέλφου του και στα μέλη της οργάνωσης ενώ ο ίδιος ο αστυνομικός δεν είναι κατηγορούμενος.

Για την πολύκροτη αυτή υπόθεση κατηγορούνται δύο άλλοι ειδικοί φρουροί -επίσης Χανιώτες- οι οποίοι φέρονται να λειτουργούσαν ως συνδετικοί κρίκοι, διοχετεύοντας τα κλεμμένα όπλα πίσω στο κοινό έγκλημα.

ΠΗΓΗ zarpanews.gr