ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αυτοί είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθοδοξίας

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αυτοί είναι οι δύο νέοι Άγιοι της Ορθοδοξίας
ap

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, είχε προαναγγείλει την αγιοκατάταξη τεσσάρων αγιορειτών μοναχών

Την αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη στο ορθόδοξο αγιολόγιο, ανακοίνωσε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στη σημερινή της συνεδρίαση, μετά τη θετική εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής.

Ο Άγιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, διετέλεσε ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας και οικονόμος και πνευματικός του Μετοχίου Αναλήψεως Βύρωνος Αττικής. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, είχε προαναγγείλει την αγιοκατάταξη τεσσάρων αγιορειτών μοναχών, μεταξύ αυτών και του Γέροντα Ιερώνυμου Σιμωνοπετρίτη. Επιπρόσθετα, το Φανάρι αγιοκατέταξε και τον αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Σαχάρωφ, καθηγούμενο και κτήτορα της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ.

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:

«Την Τετάρτη, 27ην τ. μ. Νοεμβρίου 2019, συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις τας προγραμματισθείσας δι' εν τριήμερον εργασίας αυτής.

Μετά την ανάγνωσιν των πρακτικών προγενομένων συνεδριών, ήρξατο η θεώρησις των αναγεγραμμένων εν τη ημερησία διατάξει θεμάτων.

Ειδικώτερον, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, αποδεχθείσα εισήγησιν της Κανονικής Επιτροπής ανέγραψεν εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους εγνωσμένης οσιακής βιοτής και πολιτείας Ιερομόναχον Ιερώνυμον Σιμωνοπετρίτην, Καθηγούμενον χρηματίσαντα της εν Αγίω Όρει Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Σίμωνος Πέτρας, και ακολούθως Οικονόμον και Πνευματικόν του Μετοχίου Αναλήψεως Βύρωνος Αττικής, και Αρχιμανδρίτην Σωφρόνιον Σαχάρωφ, Καθηγούμενον χρηματίσαντα και κτίτορα της εν Έσσεξ Αγγλίας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου.

Περαιτέρω, προτάσει της Α.Θ. Παναγιότητος εξελέγησαν παμψηφεί ως Βοηθοί Αυτού Επίσκοποι οι Ηγούμενοι των εν Κρήτη Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών α) Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος Βερυκάκης υπό τον τίτλον Ευμενείας και β) Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων κ. Δαμασκηνός Λιονάκης υπό τον τίτλον Δορυλαίου.

Αι χειροτονίαι αυτών θα τελεσθώσιν εν Φαναρίω, του μεν εψηφισμένου Ευμενείας τη 8η Δεκεμβρίου, του δε εψηφισμένου Δορυλαίου τη 15η Δεκεμβρίου ε.ε..

Ωσαύτως, προτάσει της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και εκ του υπ᾿ αυτής καταρτισθέντος τριπροσώπου εξελέγη επίσης ομοφώνως ως Βοηθός του Σεβ. Αρχιεπισκόπου και υπό τον τίτλον Αμισού ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωακείμ Κοτσώνης, βυζαντινολόγος και Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Στην Υγειά μας Ρε Παιδιά»: Ο Ντάνος εκσφενδόνισε πιάτο και βρήκε τον Μπάση στο κεφάλι (vid)

Θλίψη: Νεκρός διάσημος ηθοποιός – Ήταν μόλις 35 ετών (pics)