ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Η έκκληση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απευθύνει έκκληση στους πιστούς, με την ευκαιρία της Εορτής των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, να δείξουν ο ένας προς τον άλλον την αγάπη τους καλύπτοντας το πρόσωπό τους με μάσκα

Με μια ιδιαίτερα ισχυρή και μεστή σε νοήματα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλεί όλους τους πιστούς, με την ευκαιρία της αυριανής Εορτής των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να δείξουν ο ένας προς τον άλλον την αγάπη τους προστατεύοντας τη ζωντανή εικόνα του Θεού, που είναι ο κάθε άνθρωπος. Γιατί, όπως σημειώνει, «η φετινή Εορτή των Ευχαριστιών συμπίπτει χρονικά με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο επιδείνωσης της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία απειλεί όχι μόνον την υγεία και τη ζωή όλων των συνανθρώπων μας στην Αμερική, αλλά και την ψυχική τους ευστάθεια και ισορροπία».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που ανήρτησε τόσο στο Facebook και στο Twitter όσο και στο κανάλι YouTube της Αρχιεπισκοπής, καλεί όλους τους ομογενείς να συμμορφωθούν απόλυτα με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης και να δείξουν τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, όσο βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, την αγάπη τους προς τον πλησίον τους, καλύπτοντας το πρόσωπό τους με τη μάσκα. «Προστατέψτε τους άλλους, προστατέψτε και τον εαυτό σας», επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, καθώς, όπως αναφέρει, «βασική διδασκαλία της πίστης μας είναι ότι η αγάπη προς τον Θεό περνάει μέσα από την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αμερικής, ο οποίος βγάζει τη μάσκα από το πρόσωπό του για να απευθύνει το μήνυμά του διάρκειας 3 λεπτών και 23 δευτερολέπτων, και να την ξαναφορέσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μηνύματος, σημειώνει ότι δεν φορά μάσκα απλά για το φαίνεσθαι, αλλά ως απόδειξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό του, καθώς ο κορονοϊός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, βρίσκεται σε φάση έξαρσης και αποτελεί υπαρκτή και καθημερινή απειλή.

«Αντιλαμβάνομαι πως όλοι μας - συνεχίζει - έχουμε κουραστεί από την πανδημία και πως όλοι μας λαχταρούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι με τι κόστος. Στην Ομογένειά μας - τονίζει - υπάρχουν πολλοί αδερφοί μας που είναι ευάλωτοι και έχουν ανάγκη της προσευχής μας. Κάποιοι από εσάς - επισημαίνει - μπορεί να αισθάνεστε άτρωτοι, ίσως κάποιοι να προσβληθήκατε ήδη από τον ιό και να κατορθώσατε να αναρρώσετε πλήρως και σύντομα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και ο διπλανός σας θα τα καταφέρει εξίσου καλά με εσάς». Τέλος, απευθύνει έκκληση προς όλους να προστατεύσει ο ένας τον άλλον με την πολύ απλή κίνηση αγάπης και αλτρουισμού που είναι η χρήση της μάσκας, «ώστε όλοι μαζί, αντέχοντας το βάρος του προσωρινού αποχωρισμού μας από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα υγιείς».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος Θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα