ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Η σύγκριση με την περασμένη Κυριακή... προβληματίζει (Photos)

Κρούσματα σήμερα: Η σύγκριση με την περασμένη Κυριακή... προβληματίζει (Photos)
AP PHOTOS

Κρούσματα σήμερα: Στα «κόκκινα» συνεχίζει να βρίσκεται ο χάρτης των κρουσμάτων του κορονοϊού, παρά την μικρή αλλά αισθητή μείωση στον αριθμό τους μέσα σε λίγες ημέρεςΤι παρατηρείται μέσα σε μία εβδομάδα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. 

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων να παρουσιάζει μία μικρή μείωση σε διάστημα μίας εβδομάδας, όμως η ανησυχία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο από την πλευρά των ειδικών, όσο και από εκείνη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή (06/12), σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν 904 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο και 101 νέοι θάνατοι, αντιθέτως σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων ήταν αισθητά μεωμένος, καθώς σημειώθηκαν 693 νέα κρούσματα και 85 θάνατοι.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία στους κύκλους των ειδικών, λόγω του σταθερού αριθμού διασωληνωμένων που καταγράφεται εδώ και 5 συνεχόμενες εβδομάδες παρά το Lockdown.

Αναλυτικά, την περασμένη Κυριακή υπήρχαν 600 διασωληνωμένοι, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ήταν 552.

Είναι εμφανές λοιπόν, πως η πτωτική πορεία στους διασωληνωμένους, που απασχολεί τους υγειονομικούς λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το σύστημα Υγείας, κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση για την καμπύλη κρουσμάτων, νεκρών και διασωληνωμένων, δείχνει ότι ο δρόμος μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μακρύς, την ίδια ώρα μάλιστα που υπάρχει και μερική άρση του lockdown, με το άνοιγμα κομμωτηρίων και την εφαρμογή του Click away για τα καταστήματα.

Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την Κυριακή (06/12)

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορoνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που είχαν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 06 Δεκεμβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 904, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 115471 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 52.8% αφορούσε άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 101, ενώ από την έναρξη της επιδημίας είχαν καταγραφεί συνολικά 3003 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 600 (71.8% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Κυριακή (13/12)

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου, σήμερα (13/12) είναι 693, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124.534, εκ των οποίων το 52.6% αφορά άνδρες.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3.625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Συνολικά, 5.109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35.564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια ώρα, 552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 693 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 85 θάνατοι σε 24 ώρες - 552 οι διασωληνωμένοι