ΕΡΓΑΣΙΑ

Τηλεφωνική γραμμή 1555: 2 εκατ. απαντημένες κλήσεις σε 10 μήνες λειτουργίας

Τηλεφωνική γραμμή 1555: 2 εκατ. απαντημένες κλήσεις σε 10 μήνες λειτουργίας
O μέσος χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή δεν ξεπερνά τα 1,53 λεπτά.

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την τηλεφωνική γραμμή 1555: Οκτώ στους 10 πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι από την λειτουργία του

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Τετάρτη, ανακοινώνοντας ότι ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 μέσα σε 10 μήνες λειτουργίας, έχει απαντήσει σε 2 εκατομμύρια κλήσεις.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε: «Παρά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των κλήσεων, ο μέσος χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή δεν ξεπερνά τα 1,53 λεπτά, ενώ ο μέσος χρόνος συνομιλίας είναι 4,44 λεπτά. Το 1555 όχι μόνο ανταποκρίνεται στις κλήσεις των πολιτών, αλλά δίνει και ολοκληρωμένες απαντήσεις στην πλειονότητα των ερωτημάτων που τίθενται».

Και πρόσθεσε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι το 99,3% του συνόλου των ερωτημάτων και των αιτημάτων έχουν απαντηθεί είτε άμεσα, κατά τη διάρκεια της κλήσης, είτε μέσα σε λίγες μέρες. Το υπόλοιπο 0,67% αφορά σύνθετα προσωποποιημένα αιτήματα, τα οποία έχουν ανατεθεί σε ειδικές ομάδες στελεχών του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων και αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα, προκειμένου να απαντηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Παρά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των κλήσεων, ο μέσος χρόνος αναμονής στην τηλεφωνική γραμμή δεν ξεπερνά τα 1,53 λεπτά, ενώ ο μέσος χρόνος συνομιλίας είναι 4,44 λεπτά.

Ερωτήματα που αφορούν οι κλήσεις που δέχεται το 1555

• Τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων συγκεντρώνει ο e-ΕΦΚΑ. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί από το 1555 πάνω από 1,4 εκατομμύρια κλήσεις για θέματα αρμοδιότητας του e-ΕΦΚΑ, με το ποσοστό των επιλυμένων ερωτημάτων να αγγίζει το 99,5%.
• Ακολουθεί σε αριθμό κλήσεων η ΔΥΠΑ, με τις απαντημένες κλήσεις να ξεπερνούν τις 239.000 και το ποσοστό των επιλυμένων ερωτημάτων να αγγίζει το 100%.
• Για τα θέματα αρμοδιότητας του ΟΠΕΚΑ έχουν απαντηθεί πάνω από 227.000 κλήσεις, ενώ
• Για θέματα Εργασιακών Σχέσεων περίπου 61.000 κλήσεις, για θέματα αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ 12.063 κλήσεις και για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 7.376 κλήσεις, καθώς και για θέματα Ισότητας Φύλων έχουν πραγματοποιηθεί 3.260 κλήσεις.
• Τέλος, το 1555 έχει δεχθεί 2.935 κλήσεις οι οποίες προωθήθηκαν άμεσα στη Γραμμή SOS 15900, για άμεση συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γυναίκες θύματα βίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διαρκώς αυξανόμενη χρήση του 1555 συνοδεύεται και από την αναγνώριση της προστιθέμενης αξίας των υπηρεσιών του από τους πολίτες. Όπως αποτυπώθηκε σε πρόσφατη έρευνα, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες που εξυπηρετήθηκαν από το 1555 για θέματα ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ, δηλώνουν απόλυτα ή πολύ ικανοποιημένοι από την ποιότητα των υπηρεσιών που τους παρείχε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να συνεχίσει να ανταποκρίνεται σε αυτή την εμπιστοσύνη, το 1555 δεν παύει να βελτιώνεται και να διευρύνει τα κανάλια υποδοχής, διαχείρισης και παρακολούθησης των αιτημάτων τους.

Σε αυτό το πλαίσιο λειτουργεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο η ιστοσελίδα 1555.gov.gr, η οποία επιτρέπει στον πολίτη να βρίσκει άκρη και διαδικτυακά, υποβάλλοντας τα ερωτήματα του ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο του 1555.

Συγκεκριμένα, μέσω του Οδηγού του Πολίτη, μπορεί κανείς να συνδέεται και να χρησιμοποιεί τις ψηφιακές υπηρεσίες όλων των φορέων που εποπτεύει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Μπορεί, επίσης, να υποβάλει προσωποποιημένα αιτήματα που δεν αφορούν ψηφιακές υπηρεσίες και να παρακολουθεί την πορεία τους, μέσω προσωπικής θυρίδας/αποθετηρίου απαντήσεων.

Εκφράζοντας μια νέα, σύγχρονη φιλοσοφία για την εξυπηρέτηση του πολίτη, το 1555 συνεχίζει να αναβαθμίζει τη λειτουργία του και να κερδίζει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων