ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΦΚΑ - Συνεχίζεται το αλαλούμ: Ούτε προσωρινές συντάξεις δεν δίνουν στον ΟΓΑ!

ΕΦΚΑ - Συνεχίζεται το αλαλούμ: Ούτε προσωρινές συντάξεις δεν δίνουν στον ΟΓΑ!

Μέχρι πρόσφατα, ο ΟΓΑ έδινε κατεθείαν οριστικές συντάξεις, χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις και χωρίς να χρειάζεται να δίνει προσωρινές. Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να δίνει στους αγρότες πρώτα προσωρινές και μετά οριστικές, χωρίς ωστόσοτο Υπουργείο Εργασίας να έχει υπογράψει τη σχετική εγκύκλιο, και χωρίς να έχει δώσει οποιαδήποτε προσωρινή!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ... ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όλοι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, καθώς δεν τους οριστικοποιείται το ποσό σύνταξης που θα πρέπει να λάβουν, με αποτέλεσμα να μένουν με τις τσέπες άδειες! Η ατυχία εδώ είναι ότι, το συγκεκριμένο Ταμείο μέχρι τώρα τύχαινε να είναι το μοναδικό που δεν έδινε προσωρινές συντάξεις, και τώρα αποφασίστηκε ότι πρώτα θα βγαίνει ένα ποσό προσωρινής μέχρι την έκδοση της οριστικής... Όμως οι αποφάσεις του επιτελείου του Υπουργείου Εργασίας ακόμη είναι στα... χαρτιά, και οι υποψήφιοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ περιμένουν σε μία ατέλειωτη ουρά!

Δεν φτάνει που με τον νέο Ασφαλιστικό νόμο οι συντάξεις του ΟΓΑ μειώνονται κατά πολύ και όλοι οι νέοι συνταξιούχοι θα βλέπουν μόνο στα όνειρά τους τα ποσά των παλαιών συντάξεων, ήρθε και «έδεσε το γλυκό»! Το Υπουργείο Εργασίας έχει μπλέξει στα «γρανάζια» των... εγκυκλίων, και στον «ιστό» τους εγκλωβίζονται χωρίς να το θέλουν όσοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ υπέβαλαν τα χαρτιά τους μετά τις 13/5/2016.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν γνωστοί εργατολόγοι στο Newsbomb.gr, «ενώ είναι η πρώτη φορά που αποφασίστηκε να δίνεται προσωρινή κατά την αναμονή έκδοσης της τελικής απόφασης, το σύστημα δεν κατάφερε ούτε αυτό να το «σηκώσει»! Το συμπέρασμα; Ένα. Χιλιάδες αιτήσεις αγροτών εκκρεμούν για τεράστια χρονικά διαστήματα που ξεπερνούν ακόμα και τον ένα χρόνο, με τους υπψήφιους συνταξιούχους να «βλέπουν με το κιάλι» τις πολυαναμενόμενες συντάξεις!

Όταν λοιπόν δεν δίνονται οριστικές συντάξεις, μένουν εκτός ταμειακών υπολογισμών τα ποσά που έπρεπε να πάρουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι. Αυτά τα ποσά που έπρεπε να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα τελικά δεν συμπεριλαμβάνονται, και έτσι η κυβέρνηση παρουσιάζει πλεόνασμα! Τα ποσά όμως αυτά θα «μεταφερθούν», θα επιβαρύνουν και θα «συσσωρευτούν» στα επόμενα έτη... Και κάπως έτσι γεννιέται ένα «εικονικό πλεόνασμα»...

Σχετικές ειδήσεις