ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση: Μειονοτικοί δήμαρχοι σε εκδήλωση στην Τουρκία υπό την σημαία της «Ανεξάρτητης Δ. Θράκης»

Πρόκληση: Μειονοτικοί δήμαρχοι σε εκδήλωση στην Τουρκία υπό την σημαία της «Ανεξάρτητης Δ. Θράκης»

Μπορεί οι μουσουλμάνοι της Θράκης να είναι Έλληνες πολίτες, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται πως αισθάνονται διαφορετικά και δεν διστάζουν και να προκαλέσουν.

Οι Έλληνες αιρετοί, που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και με ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, παρευρέθηκαν στην προκλητική εκδήλωση και μάλιστα ένας εξ αυτών απευθύνθηκε από το βήμα στους παρευρισκόμενους.

Ο λόγος για τους μειονοτικούς δημάρχους Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ και Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που βρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Προύσα της Τουρκίας.

Το πρόβλημα όμως, δεν είναι ότι έδωσαν παρών σε μία τέτοια εκδήλωση, αλλά το ντεκόρ αυτής. Στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση πέρα από τις τουρκικές σημαίες και την φιγούρα του Κεμάλ Ατατούρκ έβλεπες σημαίες της Τουρκίας αλλά και της λεγόμενης… «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».

Η παρουσία των μειονοτικών δημάρχων στην Προύσα, σε μία εποχή που οι προκλήσεις της Άγκυρας χτυπούν «κόκκινο», δεν περνάει απαρατήρητη, όπως οι ίδιοι προφανώς θα επιθυμούσαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του - Δείτε τις φωτό

Σχετικές ειδήσεις