ΕΘΝΙΚΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παρουσία του υπουργού Άμυνας η παράδοση - παραλαβή στην 1η Στρατιά

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παρουσία του υπουργού Άμυνας η παράδοση - παραλαβή στην 1η Στρατιά

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρακολούθησε σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 την τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του απερχομένου Διοικητού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Στρατηγού Βασίλειου Παπαδόπουλου στον νέο Διοικητή Αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα, στο Στρατόπεδο «ΠΛΑΣΤΗΡΑ» της Λάρισας.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγω των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέβη μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Εκεί πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ενημέρωση για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στον συντονισμό της καταστάσεως στους καταυλισμούς όπου φιλοξενούνται οι σεισμόπληκτοι του Τυρνάβου και της Ελασσόνας, καθώς και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ποιος είναι ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, που αναλαμβάνει Διοικητής της 1ης Στρατιάς

Ο Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας γεννήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 1963 στον Πειραιά.

Eισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1981 και αποφοίτησε το 1985 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων.

Είναι απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ), του Σχολείου Ειδικών Δυνάμεων ΗΠΑ, της Ανώτατης Σχολής Πολέμου (ΑΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Είναι Απόφοιτος του Κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών «CENTRE D’ETUDES DIPLOMATIQUES ET STRATEGIQUES», κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου «Εφαρμοσμένη Στρατηγική και Διεθνής Ασφάλεια» του Πανεπιστημίου Πλύμουθ της Αγγλίας.

Ο Αντιστράτηγος Δεμέστιχας Πέτρος είναι διοικητής ΑΣΔΕΝ από 09 Μαρτίου 2020, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων . Από τον Αύγουστο 2000 έως τον Ιούλιο του 2001 ήταν Διοικητής του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ). Από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2006 ήταν Διοικητής Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθοδόξου Πολέμου. Από τον Αύγουστο του 2006 έως τον Ιούλιο του 2008 διετέλεσε Διοικητής της 2ας Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Διετέλεσε Αξιωματικός εκπαίδευσης-Υποδιοικητής του Διεθνούς Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης στη Γερμανία καθώς και Συντονιστής Επιτελείου στο Χερσαίο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη. Επιπλέον έχει υπηρετήσει ως επιτελής σε Σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι το Μάρτιο 2017 διετέλεσε Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας. Ως Υποστράτηγος διετέλεσε Έπχης-Υδκτής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ 2017-2018, διοικητής της Ιης Μεραρχία Πεζικού από τον Μάρτιο του 2018 έως και τον Ιανουάριο του 2019 και Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ από τον Ιαν 2019 εώς τον Μαρ 2020.

Έχει βραβευτεί με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα και διαμνημονεύσεις.

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και σε επίπεδο εργασίας Γερμανικά.

Ο στρατηγός Πέτρος Δεμέστιχας είναι παντρεμένος με την κυρία Ευγενία Βασιλειάδου και έχει τρεις κόρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Βαριά η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής - Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία