ΕΘΝΙΚΑ

Ο «στριμωγμένος» Ερντογάν συνεχίζει τις απειλές - Δεν κάνουμε πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο «στριμωγμένος» Ερντογάν συνεχίζει τις απειλές - Δεν κάνουμε πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο
AP Images

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε για ακόμα μια φορά να είναι τρομερά ενοχλημένος από τις στρατηγικές συμφωνίες και τις αμυντικές συνεργασίες της Ελλάδας με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, φροντίζοντας να προκαλέσει εκ νέου με μεγαλοστομία για τη δυναμική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη (16.03) και μετά το τέλος της απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ένας εξ αυτών φρόντισε να κάνει την προβοκατόρικη ερώτηση προς τον Τούρκο πρόεδρο, έτσι ώστε να του δώσει το «πάτημα» για να αναφερθεί ξανά στα ανοικτά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, στις σχέσεις με την Αίγυπτο αλλά και σε αυτές με τη Σαουδική Αραβία.

Είναι ενδεικτικό πως η ερώτηση ήταν άκρως προκλητική καθώς ανέφερε τη Χίο και το σημείο όπου πραγματοποιούνται ασκήσεις από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ως «αποστρατικοποιημένη ζώνη». Τα «παπαγαλάκια» του Ερντογάν φρόντισαν να του δώσουν το έναυσμα για να σηκώσει για ακόμα μια φορά το γάντι και να εξαπολύσει προπαγανδιστικό και προκλητικό λόγο κατά της χώρας μας, αλλά και των συμμάχων της.

«Η προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό στην Ανατολική Μεσόγειο», σχολίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος παρέπεμψε στις τοποθετήσεις που έχουν κάνει πρόσφατα τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας. Στη συνέχεια, ο σουλτάνος άνοιξε ξανά το θέμα της Αιγύπτου όπου επανέλαβε ότι θεωρεί τον λαό της χώρας φιλικό προς την Άγκυρα.

«Δεν πιστεύω ότι ο Αιγυπτιακός λαός θα μας αντικρούσει. Δεν πιστεύω ότι είναι αντίθετος μαζί μας», σημείωσε σχολιάζοντας πως οι όποιες αντιδράσεις είναι προσωρινές και λανθασμένες. Ακολούθως, ο Ερντογάν έστρεψε το ενδιαφέρον στις σχέσεις Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, που φαίνεται να τον έχουν ενοχλήσει πάρα πολύ καθώς είναι η πολλοστή φορά που μέσα σε λίγα 24ωρα αναφέρεται στην αμυντική συνεργασία της χώρας μας με το αραβικό κράτος.

«Η Σαουδική Αραβία κάνει κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, μας ζητάει εξοπλισμένα drones. Ελπίζουμε να λύσουμε αυτά τα θέματα χωρίς εντάσεις», ανέφερε ο Ερντογάν θέλοντας προφανώς να σπείρει… ζιζάνια στις σχέσεις που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα Αθήνα και Ριάντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυμπουρόπουλος στο Newsbomb.gr: «Αν η μάνα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος, θα με σκότωνε ή όχι;»