ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα στον Ερντογάν: Στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ Μητσοτάκης και Παναγιωτόπουλος

Μήνυμα στον Ερντογάν: Στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ Μητσοτάκης και Παναγιωτόπουλος

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που στέλνει σαφή μηνύματα προς... ανατολάς προχωρούν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το Newsbomb.gr είχε ενημερώσει εδώ και μέρες ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στην Αθήνα θα μεταβούν στην Κρήτη ώστε να παρακολουθήσουν από κοντά την αεροναυτική συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ από το θηριώδες αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhower.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, οι Αμερικανοί στέλνουν το πανίσχυρο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) στην Μεσόγειο, όχι απλά για να συμμετάσχει σε ασκήσεις, αλλά για να δέσει στην Κρήτη. Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, για ένα ακόμα μήνυμα προς την Άγκυρα ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Χώρα μας ως πυλώνα ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι Αμερικανοί, σε άψογη συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, σχεδίασαν πλήθος ασκήσεων, στις οποίες συμμετείχαν πολεμικά πλοία των δύο χωρών, ελληνικά υποβρύχια και φυσικά τα μαχητικά F-18 των ΗΠΑ που πετούν φτερό με φτερό με τα μπαρουτοκαπνισμένα ελληνικά F-16.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα βρεθούν στην Κρήτη προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη δράση Ελλήνων και Αμερικανών. Άλλωστε, Αθήνα και Ουάσινγκτον θέλουν να στείλουν και πάλι σαφές μήνυμα εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας τους, την ώρα που η λυκοφιλία Πούτιν – Ερντογάν ισχυροποιείται.

Ο πρωθυπουργός λοιπόν κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρεθούν στο εντυπωσιακό αμερικανικό αεροπλανοφόρο, επιβεβαιώνοντας τη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω συνεργασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το «παρών» φυσικά θα δώσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Αμερικανούς ομολόγους του και είναι αυτό που σχεδιάζει μαζί με τους Επιτελείς τις αεροναυτικές ασκήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο - Έρχεται «τσουνάμι»