ΕΘΝΙΚΑ

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα από την Ελλάδα

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα από την Ελλάδα
«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

Το άσπρο-μάυρο για τις προκλήσεις στο Αιγαίο κάνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων.

«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».

«Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε.

Οι δηλώσεις Ακάρ γίνονται στον απόηχο του μπαράζ τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα που είχαν ως αποτέλεσμα δύο έντονα διαβήματα διαμαρτυρίας από την Ελλάδα αλλά και το «πάγωμα» των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η διπλωματική και στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας

Η Ελλάδα απάντησε με διπλωματική κινητικότητα, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, με συνεχείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλη την Επικράτεια και μόνιμη επαγρύπνηση όλων των Μονάδων.

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 20 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια ανεπτυγμένα στο Αρχιπέλαγος, ο Στρατός Ξηράς είναι σε κατάσταση «επιφυλακής», ενώ η Πολεμική Αεροπορία δίνει καθημερινά ηχηρά ραπίσματα στους προκλητικούς Τούρκους βγάζοντας πάντα μεγαλύτερο αριθμό αεροσκάφων και αναχαιτίζοντας με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι Τούρκοι ωστόσο επιμένουν στις επικίνδυνες και ανόητες πρακτικές, με συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Την Τετάρτη μάλιστα έσπασαν κάθε ρεκόρ, με 168 παραβιάσεις και 41 υπερπτήσεις σε ένα μόνο 24ωρο, δοκιμάζοντας την ψυχραιμία αλλά και την ετοιμότητα της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η απάντηση της Αθήνας ήρθε λίγες ώρες μετά, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο να διατάζει την άμεση ενεργοποίηση της αεράμυνας στα νησιά του Αρχιπελάγους, λαμβάνοντας φυσικά και την έγκριση και στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκος αναλυτής σε ρεσιτάλ μίσους κατά της Ελλάδας - «Είναι η νούμερo ένα απειλή για εμάς»