ΕΘΝΙΚΑ

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Διπλή υπερπτήση πάνω από την Κανδελιούσσα

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Διπλή υπερπτήση πάνω από την Κανδελιούσσα
Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων
AP PHOTO

Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική τακτική των υπερπτήσεων

Αμετανόητη παρά τα «χαστούκια» από τη Δύση για την προκλητική και επικίνδυνη τακτική των υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά εμφανίζεται η Τουρκία.

Το πρωί της Παρασκευής και σε διάστημα μισής ώρας η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας προχώρησε σε δύο υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί.

Για άλλη μια φορά η Τουρκία επέλεξε να «σημαδέψει» την νήσο Κανδελιούσσα πάνω από την οποία σε ύψος 19.000 ποδών πέταξε αρχικά στις 10:12 το πρωί ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας για να ακολουθήσει στις 10:45 νέα υπερπτήση απο το ίδιο UAV.

Η Τουρκία έχει βάλει την Κανδελιούσσα στο στόχαστρό της καθώς εντάσσεται στην περίφημη τουρκική λίστα με τα ελληνικά νησιά για τα οποία η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες.

Η Τουρκία βασίζει την προκλητική της αυτή στάση στον κατάλογο EGAYDAAK (είναι το αρκτικόλεξο της τουρκικής φράσης Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar που σημαίνει: νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες).

Σε κάθε περίπτωση τα UAV αποτελούν τον πιο εύκολο στόχο για την ελληνική αεράμυνα μιας και η ταχύτητα τους είναι πολύ μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η ελληνική αεράμυνα παραμένει σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, με τα στελέχη να πραγματοποιούν καθημερινά εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σχετικές ειδήσεις