ΕΘΝΙΚΑ

Προκλητικός ο Τατάρ στο μήνυμά του για τους βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία

Προκλητικός ο Τατάρ στο μήνυμά του για τους βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία
Ο κ. Τατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του και για την κατασκευή ρυμουλκού σκάφους από τα ναυπηγεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
ALPHA CYPRUS

Mήνυμα για την επέτειο των γεγονότων στην Τηλλυρία εξέδωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το παράνομο «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι o Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι εορτάζουν «με μεγάλη αποφασιστικότητα, ιστορική ευθύνη και υπερηφάνεια» την 58η επέτειο της «αντίστασης των Κοκκίνων», όπως χαρακτηρίζει την ανταρσία των Τουρκοκυπρίων και τους βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία το 1964.

Σε μήνυμα για την 58η επέτειο της μάχης Μανσούρας – Κοκκίνων, ο Τατάρ υποστήριξε ότι «εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι νέοι πήραν τα όπλα για την υπεράσπιση της πατρίδας και μια έντιμη ζωή και εγκαταλείποντας την εκπαίδευσή τους, αντιστάθηκαν στις φασιστικές επιθέσεις των Ελληνοκυπρίων που εξαπολύθηκαν με στόχο την Ένωση και πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στα Κόκκινα με κίνδυνο τη ζωής τους».

«Σε πλήρη ενότητα σκέψης και δράσης με τη Μητέρα Πατρίδα Τουρκία, θα προστατεύουμε πάντοτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας», υπήρξε το μήνυμα του Τ/κ ηγέτη.

Σύμφωνα «Μπαϊράκ», ο κ. Τατάρ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του και για την κατασκευή ρυμουλκού σκάφους από τα ναυπηγεία «Shipyard» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και, κατά τον ίδιο, την εξαγωγή του στο Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: alphanewslive.com

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση εκτός ορίων από τον Ακάρ: Αν θέλει ο Θεός Τούρκοι θα φτάσουν κολυμπώντας στο Καστελόριζο

Abdulhamid Han: Αρχίζει ο πόλεμος νεύρων - Βγαίνει σήμερα στην Αν. Μεσόγειο το τουρκικό ερευνητικό