ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός στην Τουρκία - Ανατριχιαστική εκτίμηση Τσελέντη: Θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 10.000 τα θύματα

Σεισμός στην Τουρκία - Ανατριχιαστική εκτίμηση Τσελέντη: Θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 10.000 τα θύματα
Associated Press

Ανατριχίλα προκάλεσε η πρόβλεψη του σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, ότι τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2000, θα φτάσουν τα 10.000.

Ότι θα ξεπεράσουν τα 10.000 τα θύματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία, εκτίμησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο MEGA. «Για να το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε την πλάκα της Αραβίας που χτυπά την Τουρκία από Νότο προς Βορρά. Η Τουρκία σαν σφήνα κινείται κατά μήκος δύο μεγάλων ρηγμάτων, της Ανατολικής Ανατολίας που έγινε ο σημερινός σεισμός και της Βόρειας Ανατολίας που επηρεάζει και την Ελλάδα.

Τα πράγματα εκεί δεν είναι καθόλου καλά. Θα έχουμε πολύ ισχυρούς μετασεισμούς πάνω στο ίδιο ρήγμα. Είχαμε ένα φαινόμενο ντόμινο με δεύτερο σεισμό πάνω στο ίδιο ρήγμα. Τους επόμενους μήνες η περιοχή θα έχει μεγάλους μετασεισμούς και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για τον επιβαρυμένο στην περιοχή αστικό ιστό.

Σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από το ρήγμα είχαμε κατάρρευση δύο πολυκατοικιών. Φοβάμαι ότι τα θύματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 10.000. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Υπάρχει και η βόρεια Συρία που δεν ξέρει κανείς τι γίνεται και ισοπεδώνονται ολόκληρα χωριά.

Ο σεισμός έγινε κοντά εκεί που φτάνουν το πυρηνικό εργοστάσιο του Ακουγιούν. Και υπάρχει και άλλο μεγάλο ενεργό ρήγμα εκεί. Χτίζουν εκεί που δεν πρέπει να χτίζουν».

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός στην Τουρκία: Πέταξε το C-130 με την ελληνική αποστολή βοήθειας

Σεισμός στην Τουρκία: Ουρλιαχτά σε live μετάδοση την ώρα του δεύτερου μεγάλου σεισμού (vid)

Σεισμός στην Τουρκία: Γιατί ήταν τόσο θανατηφόρος; - Οι τρεις βασικοί λόγοι