ΕΘΝΙΚΑ

«Τρέχει» η αγορά 35 ελικοπτέρων Blackhawk - Τι άλλο σχεδιάζεται

«Τρέχει» η αγορά 35 ελικοπτέρων Blackhawk - Τι άλλο σχεδιάζεται

Ένα δοκιμασμένο σημαντικό όπλο αποκτά η χώρα μας- Όλες οι πληροφορίες για τη νέα προμήθεια αφορά στα ελικόπτερα Black Hawk

Την πληροφορία για την απόκτηση 35 στρατιωτικών ελικοπτέρων Black Hawk από την χώρα μας επιβεβαιώνει σήμερα το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ελλάδα ενέκρινε την αγορά 35 ελικοπτέρων UH-60M Blackhawk από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin Corp σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της. Αυτό δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα με γνώση της συμφωνίας. «Η συμφωνία που εγκρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής αφορά την αγορά 35 ελικοπτέρων έναντι 1,15 δισ. ευρώ», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ένα δεύτερο πρόσωπο επιβεβαίωσε την έγκριση, η οποία συμφωνήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Όπως λέει το Reuters, η Ελλάδα στοχεύει στην ανανέωση της αμυντικής της βιομηχανίας και στην ενίσχυση της ναυπηγικής της βιομηχανίας, καθώς ανακάμπτει από μια δεκαετή κρίση χρέους που την ανάγκασε να περικόψει τις δαπάνες της.

Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο αγορών πολλών δισεκατομμυρίων, δεκαετούς διάρκειας, το οποίο περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και τριών φρεγατών από τη Γαλλία.

Η Αθήνα βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον συν-σχεδιασμό και την κατασκευή φρεγατών κλάσης Constellation για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.