ΕΘΝΙΚΑ

Ξέθαψαν τα λείψανα των Ελλήνων και τα σκόρπισαν στη θάλασσα

Ξέθαψαν τα λείψανα των Ελλήνων και τα σκόρπισαν στη θάλασσα

Οι σφαγείς του Αττίλα ολοκλήρωσαν την ατίμαση εις βάρος των Ελλήνων ηρώων του 1974

Τούρκοι γέμισαν φορτηγά με οστά Ελληνοκύπριων αγνοουμένων που ήταν θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και τα πέταξαν στη θάλασσα! Αυτήν την ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Άφρικα» κ. Σενέρ Λεβέντ σε εκτενές δημοσίευμα προς την εφημερίδα του.

«Τα περιστατικά που θα σας περιγράψω σήμερα, νομίζω δεν έχουν γραφεί ξανά. Και εγώ μόλις τώρα τα έμαθα. Και εξεπλάγην… Για ποιο λόγο έμειναν τόσο καιρό κρυφά… Κρύβονται αυτά; Πέρασαν 17 χρόνια από το 1996 ως σήμερα. Και τώρα μόλις αποκαλύπτονται από την μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα» γράφει ο κ. Λεβέντ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, μετά από την ίδρυση εδώ της επιτροπής αγνοουμένων τους έπιασε στην Τουρκία άγχος και αγωνία. Τα στελέχη του πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου αποφάσισαν να καταστρέψουν τους ομαδικούς τάφους του 1974 κι έστειλαν στο νησί ειδική ομάδα για αυτήν την αποστολή… Αντικειμενικός σκοπός τους ήταν να εντοπίσουν τους τάφους και να τους καταστρέψουν.

petaxan1238u13233

«Και εσείς το ξέρετε, το 1996 ήταν ένα πολύ κρίσιμο έτος με επεισόδια… Το 96 πυροβολήθηκε στον ιστό της σημαίας στην Δερύνεια ο Σολωμού… Στην ίδια περιοχή λιντσαρίστηκε και ο Τάσος Ισαάκ… Το 1996 ήταν που έγινε η επίθεση στον Άγιο Βαρνάβα… Ο Κουτλού Ανταλί δολοφονήθηκε το 1996… Αυτά που θα περιγράψω συνδέονται ιδιαίτερα στενά με τα δύο τελευταία περιστατικά», επισημαίνει. Ο διευθυντής της «Άφρικα» επισημαίνει ότι η ομάδα που ήρθε από την Τουρκία με αποστολή να βρει τους τάφους των Ελληνοκυπρίων και να τους αφανίσει, αμέσως μόλις ήρθε έπιασε δουλειά…

Κατ’ αρχήν καταπιάστηκαν με τον εντοπισμό όσων γνώριζαν τις τοποθεσίες των τάφων. Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε «άκρως απόρρητη» και τελικώς επιβεβαιώνεται ότι οι μεγάλες εξολοθρεύσεις Ρωμιών πραγματοποιήθηκαν κατά τις σφαγές σε Μουράτ-Αγά, Ατλιλάρ και Σανταλάρ. «Αυτοί που ήξεραν έδειξαν τους τάφους που ήξεραν… Σε Αφάνια, Μπέικοϊ, Τσατόζ.. Όπου υπήρχαν…», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντ ο οποίος αποκάλυψε πως οι σφαγείς του Αττίλα είχαν σκοτώσει Έλληνες στρατιώτες και αιχμαλώτους ακόμα και στο Μαράσι.

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο: Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και το χρυσό ενοίκιο στη ΔΤ

Καταγγελία: Ζητούν από άνεργο 152€ για μια ακτινογραφία