ΕΘΝΙΚΑ

Ανθελληνική προπαγάνδα από τις τουρκικές εφημερίδες

Ανθελληνική προπαγάνδα από τις τουρκικές εφημερίδες

Γεμάτο αντιφάσεις είναι το «παραμύθι» που πλάσαραν τουρκικοί κύκλοι σε ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ως προς την κατάθεση ενός Σύρου λαθρομετανάστη σχετικά με την νέα τραγωδία στα τουρκικά παραλία όπου πνίγηκαν 3, αγνοούνται 4 και διασώθηκαν 27 άτομα.

Αρκετές τουρκικές εφημερίδες επικαλούνται κατάθεση ενός ότι τους έριξαν στην θάλασσα Έλληνες, αφού πρώτα τους συνέλαβαν . Εδώ αρχίζουν οι αντιφάσεις αφού είναι σαφές ότι η «διαρροή» είναι πιθανότατα κατευθυνόμενη.

Άλλες εφημερίδες γράφουν ότι ερχόμενοι με πλαστική βάρκα τους σταμάτησαν Έλληνες του Λιμενικού και τους γύρισαν πίσω. Άλλες γράφουν ότι πρώτα βγήκαν σε ελληνικό νησί, όπου αφού πρώτα τους συνέλαβαν και τους έδειραν, του έβαλαν σε άλλο πλοίο και τους έριξαν στην θάλασσα, μόλις 150 μέτρα από τις τουρκικές ακτές. Άλλη αντίφαση είναι ότι κάποιες εφημερίδες γράφουν ότι όλα αυτά τα έκαναν Έλληνες στρατιώτες, άλλες ότι όταν το Λιμενικό και άλλες ότι ήταν η Αστυνομία! Μερικές εμφανίζουν του Έλληνες της ιστορίας ως μασκοφόρους!

Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι ότι στα ΜΜΕ εμφανίζεται μόνο ένας, με το όνομα Γιουσούφ Μουχαμέτ να μιλά και να λέει όλα αυτά τα κουφά! Βέβαια κουβέντα για τους διακινητές, κουβέντα για το πως έφθασαν από την Συρία στα τουρκικά παράλια, κουβέντα για τα 2.000 και 3.000 ευρώ που πλήρωσαν στο κύκλωμα.

Ορισμένοι από τους ανθελληνικούς τίτλους που έβαλαν οι τουρκικές εφημερίδες είναι οι εξής: «Ελληνική φρίκη στο Αιγαίο», «Πέθανε η ανθρωπιά στο Αιγαίο», «Οι Έλληνες στρατιώτες μας πέταξαν στη θάλασσα» και «Φοβερός ισχυρισμός: οι Έλληνες τους έβαλαν χειροπέδες και τους πέταξαν στη θάλασσα».

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα «τρυπήσουν» τις καταθέσεις μας

Μαθητές στη Νάουσα γύρισαν την πλάτη στα λεφτά γνωστού μεγιστάνα