ΕΘΝΙΚΑ

Διπλωματικός πυρετός! Τουρκία: Δικά μας τα Ίμια - Ελλάδα: Δεν ξέρετε ούτε γεωγραφία

Διπλωματικός πυρετός! Τουρκία: Δικά μας τα Ίμια - Ελλάδα: Δεν ξέρετε ούτε γεωγραφία

Από το πρωί της Τρίτης, ελληνικά και τουρκικά πλοία έχουν κυκλώσει τις βραχονησίδες και η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Ο Ελληνικός στόλος κινείται προς το ανατολικό Αιγαίο ενώ οι Τούρκοι ενισχύουν συνεχώς τις δυνάμεις τους.

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η νέα προκλητική ενέργεια από την Άγκυρα να χαρακτηρίσει δικά της τα Ίμια σε επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην Άγκυρα:

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ξεκάθαρα πως τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη.

Στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, γίνεται λόγος πως ο Τούρκος γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Ιμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ANT1:

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Άμυνας είπαν πως ο κ. Καμμένος θα μεταφέρει στους Ευρωπαίους το τι ακριβώς συμβαίνει στο Αιγαίο και πως υπάρχει ανησυχία.

Την ίδια στιγμή σήμερα οι τουρκική αεροπορία έχει κάνει 52 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου.

Σχετικές ειδήσεις