ΕΘΝΙΚΑ

Αριάδνη Νούκα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεπουλάει την πολιτιστική κληρονομιά μας» (vid)

Αριάδνη Νούκα: «Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεπουλάει την πολιτιστική κληρονομιά μας» (vid)

Τις νομικές παρεμβάσεις και το πλάνο δράσης της κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών παρουσίασε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου η Παμμακεδονική Συνοσπονδία Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

«Η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εθνική τραγωδία» αναφέρει στο Newsbomb.gr η γνωστή δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Όπως υποστηρίζει, η Ελλάδα έδωσε το «πράσινο φως» για να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία ένα κρατίδιο που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας.

Η ποινική προστασία της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, θα μπορούσε να φρενάρει την ψήφιση της Συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Ο όρος Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά περιλαμβάνει τον πολιτισμό των απλών ανθρώπων και τον πολιτισμό της καθημερινότητας: εθιμικές επιτελέσεις, γνώσεις, πρακτικές, παραδόσεις.

Σύμφωνα με την κ. Νούκα, το υπουργείο Πολιτισμού δεν προστάτευσε την Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά ενώ θα μπορούσε από το 2006 οπότε και ενσωματώθηκε η σχετική Σύμβαση της UNESCO στο Εθνικό Δίκαιο. «Αν υπήρχε η νομοθετική διάταξη θα υπήρχαν βαρύτατες ποινικές ευθύνες για όσους υπέγραφαν τη Συνθήκη των Πρεσπών αλλά και τους βουλευτές που θα καλούνταν να ψηφίσουν τη Συμφωνία στη Βουλή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη της κ. Νούκα στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμο στα Βαλκάνια «βλέπει» η Δύση – Εκβιασμοί και χρήμα για να μην πέσουν στα χέρια των Ρώσων