ΕΘΝΙΚΑ

Συναγερμός στο Αιγαίο: Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελλόριζο

Συναγερμός στο Αιγαίο: Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελλόριζο

Συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο - Δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίσαν χαμηλή πτήση πάνω από το Καστελλόριζο – Επιθετική απάντηση από την Τουρκία στις δηλώσεις Καμμένου και Αποστολάκη

Σε νέα επίδειξη προκλητικότητας προχώρησε σήμερα, Πέμπτη (20/12/2018) η Τουρκία, μία ημέρα μετά τα ηχηρά μηνύματα που έστειλαν στην Άγκυρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελλόριζο.

Συγκεκριμένα σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Καστελλόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Αυστηρό μήνυμα αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Άγκυρα: «Αν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε»

Η νέα πρόκληση έρχεται μετά τις δηλώσεις αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάργου Ευάγγελου Αποστολάκη, ο οποίος διεμήνυσε προς την Τουρκία: «Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Καμμένος: Όποιος δεν σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία θα συντριβεί

Τις δηλώσεις του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ακολούθησε το ηχηρό μύνυμα που έστειλε στην Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί», διεμήνυσε ο κ. Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Ελένη Τοπαλούδη: Τι δείχνουν οι τελευταίες κλήσεις στο κινητό της τηλέφωνο

«Τζάμπα μάγκας» ο «Σουλτάνος»: «Ο Τραμπ δε ζήτησε τη γνώμη του Ερντογάν, απλά τον ενημέρωσε»

Κόκκινος συναγερμός: Ο τρόμος του ISIS επιστρέφει στον πλανήτη και θα είναι πιο αιματηρός από ποτέ