ΕΘΝΙΚΑ

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα

Πρόκληση άνευ προηγουμένου: Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Αλέξη Τσίπρα

Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία ανήμερα της 25ης Μαρτίου - Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι - Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Τα ελικόπτερο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ταξίδευε προς το Αγαθονήσι, παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο νησί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα»

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, ίσως ένεκα της ημέρας. Ήθελαν να συμμετέχουν στον εορτασμό», αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας.

«Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς, μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά - όπως πάντα γίνεται - να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «ανόητες ενέργειες που δεν έχουν κανένα νόημα».

«Τι νομίζουν ότι πετυχαίνουν;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα στην τουρκική πλευρά.

«Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τσάμπα. Θα είμαστε πάντα εκεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Ο πρωθυπουργός θα είναι και στο πιο απομονωμένο νησί και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά, ακόμη και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

«Η Ιστορία μας είναι η δύναμή μας»

«Μόλις δύο χρόνια πριν τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν βάλει τις βάσεις για ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη εποχή της πατρίδας μας. Ένα κεφάλαιο που ξεκινά από τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αξιοπρέπειας. Αναμφίβολα, η ιστορία μας είναι πλούσια και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι ζωντανή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ιστορίας. Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα. Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Όλα είναι κομμάτι μας. Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμη μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει γωνία της Ελλάδας που δεν θα υπερασπιστούμε»

Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» τόνισε ο πρωθυργός Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Αγαθονήσι.

Και απευθυνόμενος ειδικά στους ακρίτες είπε πως η κυβέρνηση μέσα σε δύσκολες συνθήκες επεδίωξε και κατάφερε να υπάρχουν σήμερα 9 εκπαιδευτικοί για τα 6 παιδιά, «Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής» υπογράμμισε και χαρακτήρισε πατριωτικό καθήκον και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα το Πάσχα: Ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν

25η Μαρτίου - Παρέλαση: «Σείστηκε» η Αθήνα με τους Εύζωνες (vid)

Σχετικές ειδήσεις