Εικόνες Αποκάλυψης στη Σαμοθράκη: Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά από την κακοκαιρία

Εικόνες Αποκάλυψης στη Σαμοθράκη: Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά από την κακοκαιρία
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ – ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ 4 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥΣ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

«Βιβλική» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καταστροφή που υπέστη το όμορφο νησί της Σαμοθράκης, από την κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ελλάδα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη Δευτέρα (25/09) το νησί.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγα λεπτά, το οδόστρωμα «άνοιξε» στα δύο και το Κέντρο Υγείας του νησιού θάφτηκε κυριολεκτικά, ενώ σε όλο το οδικό δίκτυο παρατηρούνται κατολισθήσεις. Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, περισσότερα από 210 χιλιοστά βροχής έπεσαν μέσα σε λίγες ώρες.

samothraki2

Εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους 4 άτομα

Η Πυροσβεστική μάλιστα χρειάστηκε να επέμβει και να απεγκλωβίσει τέσσερα άτομα που «κόλλησαν» με το αυτοκίνητό τους σε ρέμα στην Κακιά Μεριά. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε, λόγω του νερού. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση. Άνδρες του πυροσβεστικού κλιμακίου Σαμοθράκης κατάφεραν τελικά λίγο μετά τις 23:00 να τους απεγκλωβίσουν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

«Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις»

O δήμος Σαμοθράκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με το αυτοκίνητο. Παράλληλα ενημέρωσε πως σήμερα, Τρίτη, τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά.

«Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει τους πολίτες ότι λόγω της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει απόψε νύχτα 25ης Σεπτεμβρίου το νησί, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κάθε διαδρομή με αυτοκίνητο. Αν για λόγους υγείας η μετακίνηση είναι υποχρεωτική, παρακαλούνται οι πολίτες πριν μετακινηθούν να επικοινωνούν με τις αρχές του νησιού».

Αποκομμένα χωριά στη Σαμοθράκη

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης το νησί είναι κομμένο στα δύο. Διακόπηκε η κυκλοφορία προς Λάκκωμα και αποκλείστηκαν τα χωριά Ξηροπόταμος, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας. Το Κέντρο Υγείας του νησιού πλημμύρισε, όπως και πολλά σπίτια στη Χώρα. Εν τω μεταξύ από την πλημμύρα παρασύρθηκε μια γέφυρα μετά τα Αλώνια, στο 5ο χλμ στο δρόμο Καμαριωτισσας – Χώρας. Λόγω της βροχής, οι διακοπές ρεύματος ήταν συχνές, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην τηλεπικοινωνία.

Πηγή: e-evros, evrosnews

PHOTO GALLERY