ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή: Το Νοσοκομείο Κέρκυρας διαψεύδει ότι η Βρετανίδα πέθανε από ωμό κοτόπουλο

Ανατροπή: Το Νοσοκομείο Κέρκυρας διαψεύδει ότι η Βρετανίδα πέθανε από ωμό κοτόπουλο

Νέα στοιχεία δίνει το νοσοκομείο Κέρκυρας για το θάνατο της 37χρονης Βρετανίδας το 2017 μετά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι πέθανε ύστερα από κατανάλωση άψητου κοτόπουλου.

Το δημοσίευμα της Daily Mail επισήμανε ότι όλα συνέβησαν το 2017. Η 37χρονη Natalie Rawnsley, είχε πάει στις 13 Αυγούστου στην Κέρκυρα για διακοπές μαζί με το σύζυγό της και τους δυο γιους της. Ωστόσο, τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών τους η άτυχη γυναίκα έμελλε να χάσει τη ζωή της αφού κατανάλωσε ωμό κοτόπουλο σε ένα από τα ειστιατόρια του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Η Natalie, η οποία έχαιρε άκρας υγείας, μέσα σε 36 ώρες από τη στιγμή που κατανάλωσε το κοτόπουλο πέθανε, όπως αποκάλυψε ιατροδικαστής στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ.

«Το ξενοδοχείο διέθετε δύο, τρία εστιατόρια. Είχε έναν μπουφέ και τρώγαμε οι τέσσερίς μας», είπε ο ο σύζυγός της Stewart Rawnsley στο δικαστήριο.

«Είχα πάρει τα αγόρια μαζί μου κι είχαμε βάλει στα πιάτα μας ζυμαρικά, ψωμί και λουκάνικα. Η Νάταλι είχε επιλέξει άλλο δείπνο με κοτόπουλο, σαλάτα, γαρίδες και λαχανικά. Ήμασταν στο τραπέζι όταν γύρισε. Άρχισε να τρώει το φαγητό της και καθώς έκοψε το κοτόπουλο, βγήκε κόκκινο αίμα και της το επεσήμανα. Πήγε στο μπουφέ και άλλαξε το κοτόπουλο με άλλο κομμάτι, γύρισε και το έφαγε. Είχε φάει ελάχιστες μπουκιές από το πρώτο», πρόσθεσε.

Τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα η Natalie παραπονέθηκε ότι δεν ένιωθε καλά. Μάλιστα στις 03:00 τα ξημερώματα άρχισε να κάνει έμετο.

Ωστόσο, η διοίκηση του Νοσοκομείου τονίζει πως ο χαμός της 37χρονης προήλθε από άλλη αιτία και επισυνάπτει και την απάντηση του ιατροδικαστή.

«Σε σχέση με δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας Daily News, το οποίο αναπαρήχθει από διάφορα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ΓΝ Κέρκυρας έχει να τονίσει, ότι στο εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι ο θάνατος επήλθε, ως επιπλοκή συγκεκριμένου μικροβιακού στελέχους, δεν επαληθεύεται ως προς το συγκεκριμένο μικροβιακό στέλεχος, από την ιατροδικαστική εξέταση η οποία ακολούθησε. Αντίθετα ο θάνατος αποδίδεται σε διαφορετικά μικροβιακά στελέχη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ιατροδικαστή αναφέρεται ως αιτία θανάτου μια «αιματολογική νόσος η οποία σχεδόν πάντα αποτελεί σοβαρή επιπλοκή».

Δείτε ΕΔΩ την απάντηση του ιατροδικαστή

Πηγή φωτό: Sun