ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες: Τα μέτρα που εξετάζονται - Τι είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Πανελλήνιες: Τα μέτρα που εξετάζονται - Τι είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Τι είπε υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις πανελλήνιες και το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων - Τα μέτρα που εξετάζονται

Στον ΣΚΑΪ μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέροντας ότι όλα τα σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών. «Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Αυτούς συμβουλευόμαστε. Δεν έχει παρθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του κλεισίματος των σχολείων, όμως για αυτήν την περίπτωση θα περιμένουν πρώτα τις συστάσεις των ειδικών που αξιολογούν την κατάσταση. «Ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος, αλλά ο μήνας Απρίλιος θα είναι ο πιο δύσκολος.» συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά τις πανελλήνιες η κ. Κεραμέως επεσήμανε: «οι πανελλαδικές θα γίνουν και είναι σταθερή επιδίωξη μας να γίνουν όσο πιο κοντά στον Ιούνιο». Στην συνέχεια εξήγησε ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά της τρίτης λυκείου και γι’ αυτό εξετάζονται τα εξής μέτρα:

  • Η μείωση της ύλης, για να μην αγχώνονται οι μαθητές και να εστιάσουν στη μελέτη τους. Θα υπάρξει ανακοίνωση το προσεχές διάστημα.
  • Επέκταση του σχολικού έτους. Όπως εξήγησε η υπουργός συνολικά θα έχει χαθεί διδακτικός χρόνος 4,5 εβδομάδων από τα σχολεία, αλλά είναι εφικτό να καλυφθεί.

Δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων

Όσον αφορά το ζήτημα πληρωμής των διδάκτρων για ην περίοδο της καραντίνας, η κ. Κεραμέως είπε πως το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση εστιάζουν στην στήριξη του κλάδου, των εργαζομένων και των οικογενειών. Όπως είπε η επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα είναι θέμα ωρών ενώ ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες που που δεν εκτελούνται δεν πρέπει να χρεώνονται.

«Όπου δεν παρέχεται τηλεκπαίδευση θα λαμβάνεται υπόψιν», επεσήμανε η κ. Κεραμέως. «Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους γονείς, αλλά σε συνάρτηση με το βαθμό που παρέχεται η τηλεκπαίδευση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις