ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Πανελλήνιες: Ζαχαράκη - Προτεραιότητά μας η Γ’ Λυκείου

Κορονοϊός - Πανελλήνιες: Ζαχαράκη - Προτεραιότητά μας η Γ’ Λυκείου

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στο MEGA σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης εν αναμονή των τελικών εισηγήσεων των ειδικών, σημειώνοντας πως το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια επιτροπή και μαζί εξετάζουν όλα τα δεδομένα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ξεκαθάρισε δε ότι προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου που έχουν ήδη ενημερωθεί για την ύλη τους και έχουν στο μυαλό τους πότε περίπου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αναφορικά με την επανέναρξη των σχολείων η κυρία Ζαχαράκη είπε: «Η ερώτηση θα απαντηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα επιστρέψουμε. Και για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικούς στην επάνοδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν λέω κανονικότητα. Μεριμνούμε για όλα τα σχολεία και πρώτο στη μέριμνα είναι η διασφάλιση των κανόνων υγιεινής. Προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ’ Λυκείου», τόνισε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

«Η ειδική επιτροπή και εν τέλει ο πρωθυπουργός θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα και θα εξηγήσουν την κάθε απόφαση. Είναι σημαντικό ότι σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ μίλησα με γιατρούς και ψυχολόγους ώστε να δώσουν πολύ σημαντικές οδηγίες όσον αφορά την επάνοδο στο σχολείο», συμπλήρωσε.

«Ετοιμάζεται εγχειρίδιο ώστε όλοι οι εμπλεκόμενη με την εκπαιδευτική διαδικασία να είναι έτοιμοι με τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι