ΠΑΙΔΕΙΑ

Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία

Κεραμέως: Απολύτως τεκμηριωμένη η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία
INTIME NEWS

Για τις νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν στα σχολεία λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (7/9), η υπουργός τόνισε πως έχει τεκμηριωθεί πλήρως από τους ειδικούς η χρήση μάσκας στα σχολεία, είναι απόλυτα ασφαλής και το πιο πολύτιμο για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Όσον αφορά την απουσία με την οποία θα χρεώνεται ο μαθητής στην περίπτωση που δεν φοράει μάσκα η ίδια απάντησε ότι «θα αφιερωθεί χρόνος για να μάθουν τα παιδιά πως η μάσκα είναι απαραίτητη».

Η Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη βεβαιότητα πως όλα τα αναλώσιμα (μάσκες, αντισηπτικά, κτλ) θα είναι εγκαίρως στα σχολεία.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ερωτηθείσα για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός στον ιό, ανέφερε πως θα γίνεται ιχνηλάτηση και θα υπάρχουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η υπουργός άκουσε, επίσης, τις καταγγελίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Καλλιθέας, που υποστηρίζει ότι το Υπουργείο είναι απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού σε εκπαιδευτικούς. Όπως είπαν μέλη του Συλλόγου, μετά από κρούσμα κοροναϊού σε συνάδελφό τους, δεν έχει πάει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να τους κάνει τεστ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν διπλό χτύπημα οι Τούρκοι; «Κόκκινος» συναγερμός σε Έβρο και Καστελόριζο