ΠΑΙΔΕΙΑ

Νέα σχολική χρονιά: Τι θα ισχύει για rapid tests και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Σχολείο
In Τime

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Οι εκπαιδευτικοί που δεν εμβολιάστηκαν θα πληρώνουν με δικά τους έξοδα τα rapid tests ή τα μοριακά. Αυτό το κόστος θα φτάνει τα 40 ευρώ την εβδομάδα. Στους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν self test, ενώ οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν πάνω στην έδρα τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, προετοιμάζεται πυρετωδώς, από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά και φέτος η εκπαίδευση των μαθητών να ξεκινήσει και να συνεχιστεί δια ζώσης και όχι μέσω τηλεκπαίδευσης.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης (τελευταίου 6μήνου), ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: «Σφίγγα» για τον ανασχηματισμό - Όχι σε πρόωρες εκλογές