ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη μετά τις 13.00 τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη μετά τις 13.00 τα αποτελέσματα
Από φέτος οι βαθμοί και στο κινητό
INTIME NEWS

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 θα γίνει την Τρίτη (28/06), σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Οι βαθμολογίες των υποψηφίων θα αναρτηθούν μετά τη 1.00 μ.μ., σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν χωρίς τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους για να δουν τις βαθμολογίες τους στα εκάστοτε μαθήματα.

Να αναφέρουμε ότι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να λάβουν τα αποτελέσματα και αναλυτικά τις βαθμολογίες τους στο κινητό τους με γραπτό SMS.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο.

Βάσεις 2022: Μαθηματικά και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις ΑΕΙ

Τα Μαθηματικά, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτά που θα ρίξουν τις επιδόσεις σε Πολυτεχνικές, τμήματα Μαθηματικών και Οικονομικά, τα Αρχαία είναι πιθανόν να ρίξουν σε σχέση με πέρσι τον μέσο όρο των υποψηφίων, ενώ στις επιστήμες Υγείας, με τις Ιατρικές να πρωταγωνιστούν, διαφαίνεται σταθερότητα με μικρές αυξομειώσεις.

Φέτος, όμως, η εκτίμηση των βάσεων γίνεται πολύ πιο πολύπλοκη, καθώς οι διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα φέρουν μεγάλες αποκλίσεις στα επίπεδα της πτώσης των βάσεων, ακόμα και σε ομοειδή τμήματα. Δηλαδή, είναι πιθανό να δούμε πτώσεις στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, άλλες κατακόρυφες κι άλλες πιο συγκρατημένες, ανάλογα με το μάθημα που έχει πριμοδοτήσει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής από βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου που διεκδικούν τμήματα θετικών και τεχνολογικών σπουδών φαίνεται να έχουν γράψει σε ένα μεγάλο ποσοστό (σ.σ.: άνω του 40%) χαμηλά στα Μαθηματικά, ενώ οι επιδόσεις τους αναμένονται καλύτερες, αν όχι σταθερές, στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.

Όσοι διεκδικούν τμήματα με υψηλό συντελεστή στα δύο τελευταία μαθήματα, κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για καλές επιδόσεις, δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλη μείωση των βάσεων, δεδομένου ότι μέχρι πέρσι το μάθημα βαρύτητας ήταν τα Μαθηματικά. Οι υπολογισμοί πλέον αλλάζουν και οι διακυμάνσεις των βάσεων δεν εξαρτώνται μόνο από τους συντελεστές βαρύτητας δύο ίδιων μαθημάτων, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.

Αντίθετα, όσοι διεκδικούν τμήματα τα οποία πριμοδοτούν το μάθημα των Μαθηματικών ίσως δουν μεγαλύτερη μείωση. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, καθώς το κάθε τμήμα, ακόμα και ομοειδές με άλλα τμήματα πανεπιστημίων, έχει ορίσει σε κάποιες περιπτώσεις διαφορετικό συντελεστή.