ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2022: Το 73,4% των υποψηφίων έμαθε τη βαθμολογία του με SMS μέσα σε πέντε λεπτά

Πανελλήνιες 2022: Το 73,4% των υποψηφίων έμαθε τη βαθμολογία του με SMS μέσα σε πέντε λεπτά
63.980 υποψήφιοι έλαβαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών με SMS
Pixabay

Μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, 3 στους 4 υποψήφιους έλαβαν το SMS με τη βαθμολογία τους.

Για δεύτερη χρονιά εφαρμόστηκε η αποστολή βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Παιδείας, από το σύνολο των 87.150 υποψηφίων οι 63.980 είχαν επιλέξει να λάβουν τη βαθμολογία τους με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο έστω και για ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ποσοστό 73,4%, κοινώς τα 3/4 των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων από ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων, η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν εντός 5 λεπτών, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίσθηκε πρώτη φορά το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, όπως είχαν ανακοινώσει οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Σχετικές ειδήσεις