Τα τουριστικά επαγγέλματα είναι η δουλειά του μέλλοντος!

Newsbomb.gr

Τα τουριστικά επαγγέλματα είναι η δουλειά του μέλλοντος!

Ο τουρισμός γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι επενδύσεις στη χώρα μας να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.

Μελέτη που διενήργησε το ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με θέμα «Μακροχρόνιες τάσεις (1983 – 2016) απασχόλησης στον Τουρισμό και στους λοιπούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» δείχνει συνεχή και σταθερά αυξανόμενη τα τελευταία τριάντα χρόνια συνεισφορά του τουρισμού στην απασχόληση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η απασχόληση στον τουρισμό στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία 30 χρόνια με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,8%.Η αυξητική τάση εντάθηκε από το 2014 και μετά, όταν και ολοκληρώθηκε η μεταστροφή του σε έναν κατ’ εξοχήν εξωστρεφή, διεθνώς ανταγωνιστικό, τομέα.

tourism 1

Η τουριστική βιομηχανία σήμερα αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της εθνικής οικονομίας της χώρας μας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται πλέον υψηλή ποιότητα προσωπικού και εξειδικευμένες γνώσεις.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει παράδοση 20ετή παράδοση στη Μαγειρική!

Στις μέρες μας που η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα, αναγνωρισμένα υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα! Oι σπουδές μαγειρικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζουν τη δημιουργία έτοιμων επαγγελματιών μαγείρων, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν σαν άριστοι Chef και να ανταμειφθούν ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin!

delta spoudes chef

Ο Chef χρησιμοποιεί εμπειρία, γνώση και φαντασία για να συνδυάζει τεχνικές και πρώτες ύλες, δημιουργώντας πρωτότυπα πιάτα, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και το food styling.

Οι επαγγελματίες - απόφοιτοι του κλάδου έχουν τη δυνατότητα να σταδιοδρομήσουν σε μεγάλες κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, και να μαθητεύσουν στο πλευρό διάσημων Chef. Μπορούν ακόμα να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να αφήσουν το προσωπικό τους στίγμα ξεκινώντας τη δική τους, προσωπική, επιχείρηση.

Το food styling των ζαχαροπλαστών!

spoudes zaxaroplastikis delta

Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής έχει δημιουργήσει την ανάγκη για περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο.

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

zaxaroplastiki spoudes delta

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Ξεπερνούν τις 500 οι συνεργαζόμενες τουριστικές επιχειρήσεις!

Μέσα στο ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον των ξενοδοχείων, ο κατάλληλα καταρτισμένος Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων έχει τη δυνατότητα να ανελιχθεί σε ανώτατες θέσεις, σε όλα τα επιμέρους τμήματα. Όπλα του, εκτός από την άριστη γνώση του αντικειμένου, η ευγένεια, το χαμόγελο, η οργανωτικότητα και η δυνατότητα γρήγορης λήψης σωστών αποφάσεων. Το IEK ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να σταδιοδρομήσουν ως αξιόλογα στελέχη σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιτυγχάνοντας υψηλές απολαβές.

Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, όπως reception, αίθουσα εκδηλώσεων και bar οι σπουδαστές προσομοιώνονται απόλυτα στο εργασιακό περιβάλλον. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει τη δραστηριότητα των σπουδαστών, μέσα από τις δεκάδες συνεργασίες με τουριστικές επιχειρήσεις. Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας απορροφώνται από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.

texnikos touristikvn monadvn 1

Τουριστικός πράκτορας εν δράσει!

Η διαδικασία οργάνωσης ενός ταξιδιού, από τις κρατήσεις μέχρι και την επιστροφή του ταξιδιώτη στην έδρα του, αποτελεί το αντικείμενο δουλειάς του εξειδικευμένου τουριστικού πράκτορα.

Με φιλικότητα, κοινωνικότητα και δεξιότητες επικοινωνίας, ο τουριστικός πράκτορας καθοδηγεί τον πελάτη, ώστε να καλύψει με τον κατάλληλο τρόπο τις ανάγκες και επιθυμίες του, ανάλογα με το λόγο του ταξιδιού αλλά και τις εκάστοτε συνθήκες. Σύγχρονα online συστήματα κρατήσεων και έκδοσης εισιτηρίων δίνουν τη δυνατότητα πολλών εναλλακτικών προτάσεων ώστε να επιλεχθεί η κατάλληλη λύση για την περίσταση.

Ανεξάρτητα αν πρόκειται για τουρισμό αναψυχής (leisure), επαγγελματικό τουρισμό (business) ή ειδικό τουρισμό (incentive), το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει στους σπουδαστές τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να εξειδικευτούν ως περιζήτητα στελέχη στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε οποιοδήποτε είδος τουρισμού.

stelexos toyrismoy 2

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN.

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Higher Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από τον βρετανικό φορέα OFQUAL.

Eτήσια προγράμματα Μετεκπαίδευσης & Εξειδίκευσης

Ο Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ετήσια προγράμματα επαγγελματιών. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες , οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές. Τα ετήσια προγράμματα αφορούν στις εξής θεματικές:

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Οι σπουδαστές στον τομέα του Τουρισμού εξασφαλίζουν πρακτική άσκηση σε ξενοδοχεία 5*, από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι σπουδών.

Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και βρες το επάγγελμα που σου ταιριάζει!

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved