ΠΑΙΔΕΙΑ

Το πρώτο κολέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Το πρώτο κολέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα είναι γεγονός!

Η ανάγκη σύνδεσης της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και «καυτά» ζητήματα των τελευταίων ετών.

. Με την ανεργία των νέων στην Ελλάδα να παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εύκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος τη σημασία του εν λόγω θέματος σε ό,τι αφορά στο μέλλον της απασχόλησης στη χώρα μας.

Γιατί, όμως, ενώ οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία της εκπαίδευσης, δεν καταφέρνουν να κάνουν το επόμενο βήμα; Γιατί στην Ελλάδα του 2018, οι σύγχρονοι εργοδότες δηλώνουν ότι αδυνατούν να καλύψουν θέσεις εργασίας λόγω έλλειψης ταλέντων και δη στον τομέα της τεχνολογίας;

Στην εποχή που οι πάντες διδάσκουν τα πάντα και όλοι επιδιώκουν να πάρουν ένα «χαρτί», φαίνεται ότι η ανάγκη για ουσιαστικές και στοχευμένες γνώσεις, είναι πιο μεγάλη από ποτέ, ειδικότερα σε έναν τόσο σημαντικό τομέα όπως αυτόν της Πληροφορικής. Αρκεί απλώς να αναλογιστεί κάποιος ότι στην Ελλάδα του σήμερα, οι «καλοί» επιστήμονες Πληροφορικής ξεκινούν την καριέρα τους με 1.500 ευρώ καθαρά -και φτάνουν όσο ψηλά θελήσουν, ενώ στο εξωτερικό, το ποσό αυτό «αγγίζει» τα 5.000 ευρώ.

2 copy

Το Athens Tech College αλλάζει τα δεδομένα

Πώς, λοιπόν, μπορεί να αποκτήσει κάποιος τα απαραίτητα «εργαλεία» ούτως ώστε να πρωταγωνιστήσει σε αυτόν τον σημαντικό τομέα, που βρίθει επαγγελματικών ευκαιριών; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εντοπίζεται στην εξειδίκευση και στην Ελλάδα του 2018, «ακούει» στο όνομα Athens Tech College.

Πρόκειται για το πρώτο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα και αποτελεί ουσιαστικά ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που ήρθε για να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες.

Η αγορά το έχει ήδη «αγκαλιάσει» και αυτό εξηγείται από την εκπαίδευση που προσφέρει και τον τρόπο που την παρέχει. Διότι το Athens Tech College διδάσκει μόνο Πληροφορική και Τεχνολογία και εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, που εκπαιδεύει experts στον τομέα της Πληροφορικής, έτοιμους να αναλάβουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης σε οποιαδήποτε μεγάλη εταιρεία.

3 copy

Εκπαίδευση με ουσία στη χώρα της «πτυχιολαγνείας»

Εξίσου ενδιαφέρον και ενδεικτικό της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει είναι το γεγονός ότι το εν λόγω κολέγιο επιλέγει τους σπουδαστές του και απορρίπτει όσους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του.

Στη χώρα της «πτυχιολαγνείας» το φαινόμενο αυτό ασυνήθιστο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα αποτελεί κανόνα για κάθε σοβαρό Πανεπιστήμιο στον κόσμο, αφού για να έχει αξία το πτυχίο, πρέπει να το παίρνουν μόνο όσοι αξίζουν.

Για τον Business Development Manager του Athens Tech College, κ. Αριστοτέλη Μιχαηλίδη, πάντως, «η Ελλάδα έχει πολλούς νέους με ταλέντο στην Πληροφορική που με σωστή καθοδήγηση μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος της Πληροφορικής δεν έχει σύνορα ή κρίση και οι σπουδές στον συγκεκριμένο τομέα δεν είναι καθόλου δύσκολες, όπως κάποιοι νομίζουν. Χρειάζονται απλώς συνειδητοποιημένους ανθρώπους με στόχους.

4 copy

Τα προγράμματα που κάνουν τη διαφορά

Όσοι, λοιπόν, έχουν την όρεξη και το πάθος να πετύχουν στον τομέα της Τεχνολογίας, αξίζει να γνωρίζουν πως το Athens Tech College συνεργάζεται με το εξειδικευμένο στον τομέα της Πληροφορικής Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα σπουδών του, το κολέγιο προσφέρει στοχευμένες επιλογές σπουδών, τόσο σε επίπεδο Bachelor (Computer Science, Business Informatics και Internet Computing) όσο σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών [MSc Management of Business, Innovation & Technology, Advanced Software Engineering (Web & Mobile Applications, Data Analytics, Data Networks, Information Security), MSc in Computing].

Επίσης, προσφέρει κύκλους σεμιναρίων για επαγγελματικά στελέχη, διεπιστημονικά μαθήματα στην Τεχνολογία και το management, ειδικά μαθήματα πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού και καλοκαιρινά μαθήματα για νέους 14-17 ετών, ενώ κάθε χρόνο οι σπουδαστές του μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα πρακτικής άσκησης των εταιρειών.

5

Είναι προφανές, λοιπόν, πως το πρώτο κολέγιο τεχνολογίας στην Ελλάδα χαράσσει μια νέα πορεία στον χώρο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στη χώρα μας, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη. Με τη ζήτηση για ολοκληρωμένους προγραμματιστές στη χώρα μας να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έφτασε η ώρα να καταλάβουμε ότι οι σοβαρές σπουδές δημιουργούν προστιθέμενη αξία στον φοιτητή και αποτελούν το «κλειδί» για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία.