ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στο Ηράκλειο - Χουλιάρας: Σε σεισμική διέγερση η περιοχή - Το φαινόμενο δεν είναι ασύνηθες

Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή αργά το βράδυ της Δετέρας (5/7), στις 23:40, σε πολλές περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 15,3 χιλιόμετρα.

Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «το φαινόμενο δεν είναι ασύνηθες και πιθανό είναι να πρόκειται για μία συνηθισμένη μικροέξαρση και όχι για ένα προσεισμικό φαινόμενο».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«Στις 23:40 είχαμε πάλι μία ασθενή δόνηση 4,2 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου της Κρήτης όπως δείχνει ο χάρτης που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε σεισμική διέγερση με μικρού μεγέθους σεισμούς. Το φαινόμενο δεν είναι ασύνηθες και πιθανό είναι να πρόκειται για μία συνηθισμένη μικροέξαρση και όχι για ένα προσεισμικό φαινόμενο. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τα στοιχειώδη προληπτικά μέτρα που πρέπει πάντα να λαμβάνονται κατά τη διάρκεια παρόμοιων σεισμικών φαινομένων μέχρι την εκτόνωση τους.»

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο χωρίο Σίβας του νομού Ηρακλείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κέντρα διασκέδασης - Εστίαση: Έρχονται «ηθικό μπόνους», λίστες με παραβάτες και ξαφνικά «λουκέτα»