ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική - Μεταβαίνουν διασωστικοί σκύλοι και ΕΜΑΚ με C-130

Σεισμός Κρήτη
cretapost.gr

Σεισμός στην Κρήτη: Στο νησί μεταβαίνουν αεροσκάφη C-130 και ATR μεταφέροντας 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και διασωστικούς σκύλους

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι ΕΜΑΚ και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη, με στόχο να βρίσκονται όλο το 24ωρο στην πρώτη γραμμή στα σημεία των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας.

Στην Κρήτη μεταβαίνουν αεροσκάφη C-130 και ATR μεταφέροντας 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και διασωστικούς σκύλους.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής για περιπολίες πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει φόβος για εγκλωβισμένους που δεν πρόλαβαν να καλέσουν σε βοήθεια και μπορεί να παραμένουν αβοήθητοι.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουν οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει κάποιον που μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι κλήσεις που έχει δεχτεί η Πυροσβεστική στην Κρήτη είναι δεκάδες. Οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι εννιά, ενώ ένας άτυχος άντρας έχασε τη ζωή του στο ξωκλήσι το Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία: Νεκρός ένας άνδρας από τον φονικό σεισμό στην Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Λέκκας στο Newsbomb.gr για τον σεισμό στην Κρήτη: Δεν τον περιμέναμε, δεν ξέρουμε αν είναι ο κύριος