ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Κρήτη - Χουλιάρας: «Θεωρώ ότι ο κύριος σεισμός ήταν τα πρωινά 5,8 Ριχτερ»

Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμός Τώρα: Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγη στις 00:37 μετά τα μεσάνυχτα (Τρίτη 28/9) με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης, στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 14,5 χλμ.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί, την επομένη του ισχυρού σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (το πρωί της Δευτέρας στις 09:17), ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο τραυμάτισε άλλους εννέα, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Τι αναφέρει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτηση του του Facebook αναφέρει πως «ο κύριος σεισμός ήταν τα πρωινά 5,8 Ρίχτερ όπως ανακοινώθηκαν από το Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών και το κακό έχει περάσει».

Ο κ. Χουλιάρας αναφέρει σχετικά:

«Η πρώτοι ισχυροί μετασεισμοί άρχισαν να συμβαίνουν και το μεσημέρι είχαμε 4,8 Ρίχτερ όπως και πριν λίγη ώρα 4,4 Ρίχτερ. Αυτό θα συμβαίνει για τις επόμενες εβδομάδες στην μετασεισμική φάση της εκτόνωσης. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι ο κύριος σεισμός ήταν τα πρωινά 5,8 Ρίχτερ όπως ανακοινώθηκαν από το Εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών και το κακό έχει περάσει».

Δείτε στη gallery τους σεισμούς, όπως τους καταγράφει ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στον Σίβα του νομού Ηρακλείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό