ΣΕΙΣΜΟΙ

Σεισμός στην Κρήτη: Μιλούν στο Newsbomb.gr Λέκκας, Χουλιάρας και Τσελέντης

Σεισμός στην Κρήτη: Μιλούν στο Newsbomb.gr Λέκκας, Χουλιάρας και Τσελέντης

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα στοιχεία για τη δόνηση των 6,3 Ρίχτερ ανέλυσαν στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, και οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Χουλιάρας και Άκης Τσελέντης

Ο σεισμός στην Κρήτη με μέγεθος 6,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης είναι μακριά από τον εστιακό χώρο που προκάλεσε τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στις 27 Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι είπε στο Newsbomb.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Όπως εξήγησε ο κ. Χουλιάρας ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ της Τρίτης είναι μεγαλύτερος από αυτόν της 27ης Σεπτεμβρίου «ωστόσο είναι υποθαλάσσιος και αποσβαίνει ενέργεια».

Ως εκ τούτου μπορεί να υπάρξουν μικρότερες ζημιές είπε ο κ. Χουλιάρας προσθέτοντας ότι η ανάλυση των σεισμολόγων είναι σε εξέλιξη.

Στο Newsbomb.gr μίλησε και o Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο «ήταν ένας πολύ ισχυρός σεισμός, σε θαλάσσια περιοχή. Ευτυχώς ήταν μακριά από τις περιοχές που επλήγησαν από 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Ωστόσο, είχε αρκετή διάρκεια και ήταν αισθητός στα τριγύρω νησιά».

Ο κ. Λέκκας σε ερώτηση, αν θα ακολουθήσει κάποια μεγαλύτερη δόνηση, απάντησε «ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες σεισμικές δονήσεις μέσα στην ημέρα».

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε και με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει ανησυχία για το ενδεχόμενο πρόκλησης τσουνάμι, με τον κ. Τσελέντη να είναι κατηγορηματικός: Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός ΤΩΡΑ 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στην Κρήτη: Διαφορετικός σεισμός από αυτόν στον Αρκαλοχώρι