ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα – Μάχη με τις φλόγες (pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά στα Καλάβρυτα – Μάχη με τις φλόγες (pics)

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο Μουρίκι Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες.

Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο PZL.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στην Gallery:

Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο: Αυτοί είναι οι εμπρηστές που συνελήφθησαν – Οδηγούνται στον εισαγγελέα

Δύο συλλήψεις εμπρηστών πραγματοποίησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα ένας 43χρονος συνελήφθη ως υπαίτιος για την πρόκληση τριών πυρκαγιών που είχαν σημειωθεί, η μία στις 18 Αυγούστου σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, και οι άλλες δύο χθες με διαφορά μίας ώρας στην ίδια περιοχή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Επίσης από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής Γαργαλιάνων συνελήφθη ένας 47χρονος ως υπαίτιος πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Κερασούλα, στη Χριστιανούπολη του δήμου Τριφυλίας, στη Μεσσηνία.

Σχηματίστηκε δικογραφία και ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Νέας Κίου Αργολίδας. Επί τόπου επιχειρούν 5 οχήματα και 10 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και άλλες τέσσερις Περιφέρειες στα ανατολικά

Για μία ακόμη ημέρα, αύριο (Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019) προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα), Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), καθώς και Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γ.Γ.Π.Π συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2019: Πότε θα ανακοινωθούν; – Δείτε τις τελευταίες εκτιμήσεις (πίνακες)

Πληρωμές με κάρτα: Τι αλλάζει από Σεπτέμβριο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε