ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης: «Καλή και δημιουργική θητεία στην έναρξη της νέας περιφερειακής Αρχής»

Πατούλης: «Καλή και δημιουργική θητεία στην έναρξη της νέας περιφερειακής Αρχής»

«Το ταξίδι ξεκίνησε για μια νέα προσπάθεια και μια νέα αρχή για την Περιφέρεια Αττικής» τόνισε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ευχόμενος «καλή και δημιουργική θητεία».

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (1/9/2019)η ειδική πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου του Σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

"Ο συμβολισμός του ιστορικού αυτού χώρου για την έναρξη του έργου μας", σημείωσε ο κ. Πατούλης, "υποδηλώνει το σεβασμό στις αρχές και την ιστορία του τόπου και της Αττικής αλλά και τις αποφάσεις πολύ σημαντικού βάρους για όλους μας που θα κληθούμε να λάβουμε".

Επισήμανε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης είναι να δοθούν λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αττική μέσα από ενότητα, σύνθεση απόψεων και συνεργασία. Στην Περιφέρεια, προσέθεσε, χρειάζεται να δώσουμε ώθηση μέσα από τις πολιτικές και τις απόψεις που θα εκφράζονται τεκμηριωμένες και θα αποτελούν τη συνισταμένη του έργου των δημάρχων. «Τα προβλήματα των πολιτών υπερβαίνουν κομματικούς διαχωρισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το μέλλον της Αττικής μας», υπογράμμισε.

"Θέλουμε να ξεκινήσουμε με ενωτικό πλαίσιο" σημείωσε ο νέος περιφερειάρχης ανακοινώνοντας ότι ήδη δύο παρατάξεις δήλωσαν τη σύμπραξη τους στην διοικούσα παράταξη. Πρόκειται για την «Αττική Πράσινη Περιφέρεια» με επικεφαλής τον Νίκο Παπαδάκη και την «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική», με επικεφαλής τον Ανδρέα Κούρτη, ο οποίος κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί τους Βορειοηπειρώτες.

Το νέο προεδρείο του ΠΕΣΥ συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των τριών πλειονοψηφησάντων παρατάξεων με προτάσεις των επικεφαλής τους, και έχει ως εξής: Πρόεδρος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος από την παράταξη "Δύναμη Ζωής" της Ρένας Δούρου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΕΣΥ Θεόδωρος Σχινάς και γραμματέας από την παράταξη "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής" του Γιάννη Σγουρού, ο Σπύρος Αδαμόπουλος.

Την υποψηφιότητα όλων των μελών του νέου προεδρείου, υπερψήφισαν και οι τρεις μεγαλύτερες παρατάξεις του περιφερειακού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής", "Ελληνική Αυγή", "Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής", "Ανυπόταχτη Αττική" ψήφισαν λευκό, ενώ η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ" απείχε από τη διαδικασία της ψηφοφορίας και η "Δημιουργία-Θάνος Τζήμερος" ψήφισε κατά της υποψηφιότητας του Θ. Σχινά ως αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ Θεοδωρόπουλος ευχήθηκε καλή και ευδόκιμη θητεία, σημειώνοντας ότι κοινός αντίπαλος όλων είναι τα προβλήματα της Αττικής. Δεσμεύτηκε δε ότι από τη θεσμική του ιδιότητα θα διασφαλίσει την αρχή της νομιμότητας της πολιτικής ισονομίας και του πολιτικού λόγου στη διαδικασία των συνεδριάσεων.

Έντονη ήταν και η διαφωνία των προσκείμενων στην ΛΑΕ και την Ανταρσία παρατάξεων σε ό,τι αφορά την εκλογή της Οικονομικής Επιτροπής η οποία -όπως δήλωσαν- με την νέα νομοθετική ρύθμιση «ακυρώνει την λαϊκή και αντιπροσωπευτική βούληση που εκφράστηκε στην εκλογική αναμέτρηση» και απείχαν από την ψηφοφορία.

Η Οικονομική Επιτροπή είναι 13μελής με πρόεδρο τον περιφερειάρχη Γ.Πατούλη αποτελούμενη από τον Γ. Πατούλη και δύο αντιπεριφερειάρχες καθώς και 10 μέλη τα οποία προέρχονται ως εξής:

Νέα Αρχή για την Αττική: Παπαγεωργίου Νικόλαος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Αδαμοπούλου Γεωργία (Τζίνα), Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Κουρή Μαρία (τακτικά μέλη) και Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βλάχου Γεωργία, Μελλάς Σταύρος, Βάρσου Μαργαρίτα, Καλογήρου Φανή-Χριστίνα (Φαίη-Χριστίνα) (αναπληρωματικά).

Δύναμη Ζωής: Καραμάνος Χρήστος, Μπαλάφας Γεώργιος (τακτικά μέλη) και Λογοθέτη Αικατερίνη, Αγγέλλης Σπυρίδων (αναπληρωματικά).

Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής: Κατσικάρης Δημήτρης, Μεθυμάκη Άννα (τακτικά μέλη) και Κατριβάνος Γεώργιος, Ανδρουλακάκης Νικόλαος, Αδαμοπούλου-Κουτσογιάννη Αικατερίνη (αναπληρωματικά).

Λαϊκή Συσπείρωση: Τακτικό μέλος ο Τημπλαλέξης Γρηγόριος και αναπληρωματικό η Χρονοπούλου Νίκη.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι δεν επιθυμούν συμμετοχή στην ΟΕ.

Τελετή παραλαβής και παράδοσης

Μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση του ΠΣ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας η τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Η απερχόμενη περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υποδέχθηκε τον Γιάννη Πατούλη στο γραφείο του 7ου ορόφου όπου είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

Η κ. Δούρου ευχήθηκε στον νέο περιφερειάρχη δημιουργική θητεία και καλή δύναμη στο έργο του.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κ. Δούρου για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκε να δρομολογηθεί μια εποικοδομητική συνεργασία με όλες τις παρατάξεις προς όφελος της Αττικής και των πολιτών. «Στόχος μας είναι να διοικήσουμε με σύνθεση, συνεργασία και ενότητα προκειμένου να καταστεί η Αττική Περιφέρεια της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ 2019 - Taxisnet: Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό σας

Σχετικές ειδήσεις