ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Νέα Μάκρη: Εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη – Όσα κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr

Φωτιά Νέα Μάκρη: Εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη – Όσα κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr/Λευτέρης Παρτσάλης

Στο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς της Νέας Μάκρης βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι δημοσιογράφοι του Newsbomb.gr προκειμένου να ενημερώσουν τους αναγνώστες μας για κατάσταση στην περιοχή που από τις 02:00 τα ξημερώματα τέθηκε σε επιφυλακή. Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη που απείλησε την Νέα Μάκρη «ξυπνώντας» τον εφιάλτη του 2018.

Σύμφωνα με όσα μεταδίσουν οι ρεπόρτερ του Newsbomb.gr που βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς, αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Αυτό ανέφερε για την και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δείτε στην gallery τις εικόνες που κατέγραψαν οι ρεπορτέρ του Newsbomb.gr:

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε στην gallery τις εικόνες που κατέγραψαν οι ρεπορτέρ του Newsbomb.gr:

Σημειώνεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια. Στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση. Για ενδείξεις εμπρησμού έκανε λόγο στο Newsbomb.gr και ο Περιφεριαρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Μνήμες από το 2018

Για «τραγική κατάσταση» έκανε λόγο ο κάτοικος της Νέας Μάκρης, Γιώργος Καΐρης, περιγράφοντας το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στην περιοχή τη νύχτα που πέρασε. Ο Γ.Καΐρης είναι πυρόπληκτος από το Μάτι, που όχι απλώς έχασε την περιουσία του, αλλά πρωτίστως την σύντροφό του, στη φονική πυρκαγιά. Ήταν ο ίδιος που είχε περιγράψει την τραγωδία που βίωσε, στην πρώτη επέτειο από τη φωτιά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», σημείωσε πως τη νύχτα ο κόσμος ενημερώθηκε ο ένας από τον άλλον. «Λειτούργησε πολύ καλά το σύστημα πυρόσβεσης, αλλά είχε πάρα πολύ αέρα», σχολίασε την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού, συγκρίνοντας με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι εντελώς ανόμοια τα μεγέθη. «Τα συναισθήματα ξυπνάνε άμεσα και σε γυρνάνε πίσω. Δεν μπορείς να το περιγράψεις αυτό», απάντησε ερωτηθείς για το πώς βίωσε τη φωτιά τη νύχτα. «‘Έγινε μια καλή αρχή από πλευράς κρατικού μηχανισμού, ενώ και ο κόσμος αντέδρασε καλύτερα, αφού έφυγαν από τα σπίτια τους», είπε για να καταλήξει ότι οι κάτοικοι της περιοχής, οι περισσότεροι πυρόπληκτοι από το Μάτι, «είμαστε όλοι μια γροθιά».

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις