ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Δείτε πού έχει πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Δείτε πού έχει πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα
Όλες οι ειδήσεις για τις φωτιές τώρα σε όλη τη χώρα
INTIME NEWS

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Που έχει φωτιά τώρα - Δείτε σε πραγματικό χρόνο τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Όλες οι ειδήσεις για τις φωτιές τώρα σε όλη τη χώρα.

Ενημερωθείτε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και δείτε πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα διάφορα μέτωπα.

Ενημερωθείτε έγκαιρα για τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με τις φωτιές & πυρκαγιές.

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Σε ύφεση το μέτωπο στη Νέα Μάκρη

Σε ύφεση βρίσκεται σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά η φωτιά που ξεκίνησε στις 2:17 τα ξημερώματα στην περιοχή της Νέας Μάκρης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

LP2-2908.jpg
Η φωτιά έφτασε 300 μέτρα από τα σπίτια

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Το χρονικό της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη

Με το ξέσπασμα της φωτιάς σήμανε συναγερμός σε Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και εμπλεκόμενους φορείς.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως και έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα (αρχικά υπήρχαν 48 πυροσβέστες, αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν λόγω της έντασης της φωτιάς), καθώς και εθελοντές, αλλά και υδροφόρες της περιφέρειας και του δήμου.

Από τις 6:30 το πρωί ενισχύθηκαν οι δυνάμεις από αέρος, με 3 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στο σημείο έσπευσαν ο αρχηγός της πυροσβεστικής, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, βοηθώντας στο συντονισμό για την κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χτυπούσαν καμπάνες

Στον οικισμό ο κόσμος, όπως και στις γύρω περιοχές, είχε βγει στους δρόμους παρακολουθώντας τα δύο μέτωπα, αλλά ως τα ξημερώματα δεν υπήρχε ζήτημα εκκένωσης, αφού η φωτιά κινούνταν παράλληλα με τα σπίτια.

Οι καμπάνες ήχησαν ωστόσο για να ειδοποιήσουν τους κατοίκους, καθώς η ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν προχωρημένη και τους έπιασε στον ύπνο.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που δίνονταν εντολή εκκένωσης, κάτι που ευτυχώς, δεν χρειάστηκε.

69835110_420354791932980_3844143154672435200_n.jpg
Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν σε ετοιμότητα σε περίπτωση που δίνονταν εντολή εκκένωσης

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE: Καταγγελίες για εμπρησμό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, πιθανότερη αιτία της φωτιάς είναι ο εμπρησμός, καθώς μετά το πρώτο μέτωπο στο Λιβίσι, ξέσπασε και ένα δεύτερο στην Αγία Μαρίνα.

Κάτοικοι, μάλιστα, είπαν πως είδαν ένα ύποπτο μηχανάκι να κατευθύνεται προς το Λιβίσι, όπου και ξέσπασε η πυρκαγιά.

Δεν θεωρούν τυχαίο οι Αρχές και οι κάτοικοι, ότι ξέσπασε στο ίδιο μέρος φωτιά, στη διάρκεια της νύχτας μέσα σε λίγα 24ωρα.

Φωτιά ΤΩΡΑ LIVE - Πατούλης: Δεν είναι τυχαίο

Στη Νέα Μάκρη έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο, ενώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έπιασε ξανά φωτιά στο ίδιο μέρος, μέσα σε τρεις ημέρες.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Θα πρέπει να περιμένουμε και τα πρώτα εναέρια μέσα για την κατάσβεση. Το πυροσβεστικό σώμα ήρθε αμέσως με σημαντικές επίγειες δυνάμεις. Κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη σε ένα μέρος. Δεν είναι τυχαίο ότι σε τρεις ημέρες έπιασε πάλι φωτιά στο ίδιο σημείο», σχολίασε.

LP2-2935.jpg
Έπιασε ξανά φωτιά στο ίδιο μέρος, μέσα σε τρεις ημέρες

Δείτε όλα τα σε εξέλιξη μέτωπα μέσα από το Τwitter της Πυροσβεστικής: