ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Συγκλονίζει ο γιος της 60χρονης – «Έμαθε ότι πέθαναν τα αδέρφια της»

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Συγκλονίζει ο γιος της 60χρονης – «Έμαθε ότι πέθαναν τα αδέρφια της»
INTIME NEWS

Συγκλονίζει ο γιος της 60χρονης γυναίκας που ήταν διασωληνωμένη στην Εντατική μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δύο άνδρες ηλικίας 60 και 70 ετών.

Για ένα μήνα η 60χρονη Αλεξάνδρα ήταν διασωληνωμένη στην Εντατική όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Ωστόσο η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι τραγική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γιο της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί Σου» η μητέρα του που επέβαινε στο ταχύπλοο και τραυματίστηκε σοβαρά αναγνωρίζει τους δικούς της και έχει πληροφορηθεί πως τα αδέρφια της σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

Τα λόγια του συγκλονίζουν: «Θυμάται τη στιγμή που το ταχύπλοο του 44χρονου εμβόλισε τη βάρκα τους».

«Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι μια συγγνώμη» λέει για τον 44χρονο Γάλλο χειριστή του ταχύπλοου ο γιος της 60χρονης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί Σου».

Η 60χρονη αδυνατεί να μιλήσει γιατί έχει τραχειοτομή, ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια επικοινωνεί με την οικογένειά της.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά - στις 9 Σεπτεμβρίου - ένα 10μετρο φουσκωτό επί της ουσίας εμβόλισε ένα 5μετρο ξύλινο αλιευτικό σκάφος μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας.

Στο φουσκωτό επέβαιναν 10 Γάλλοι ενώ στο ξύλινο σκάφος φαίνεται πως επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα. Οι δυο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί ενώ η γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρεται στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το σκάφος βυθίστηκε.

Οι ενήλικες Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρείς γυναίκες καθώς στο φουσκωτό βρίσκονταν και πέντε παιδιά) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό

«Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με 10 αλλοδαπούς επιβαίνοντες (2 άνδρες, 3 γυναίκες και 5 παιδιά), με λέμβο περίπου 5 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, 3 ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή “ΘΥΝΙ” Αργολίδας.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους.

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα 4 πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Σχέδιο για αυξήσεις - Ποιοι θα πάρουν και πόσα

Θρήνος για τον Θανάση Ευθυμιάδη – Αβάσταχτος ο πόνος

Σχετικές ειδήσεις