ΕΛΛΑΔΑ

Αδειάζουν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα - Δημιουργούνται πάρκινγκ μόνο για μηχανές

Αδειάζουν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα - Δημιουργούνται πάρκινγκ μόνο για μηχανές

Με αυτό το μέτρο η Κυβέρνηση ελπίζει σε αποσυμφόρηση στο μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης αλλά και στην ελεύθερη διάβαση των πεζοδρομίων.

Με τη δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης για δίκυκλα φιλοδοξεί το υπουργείο Μεταφορών να δώσει λύση στο πρόβλημα της άναρχης στάθμευσής τους, συμπεριλαμβανομένων και των ποδηλάτων, ειδικά στα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη θα περιγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των πάρκινγκ δικύκλων και συγκεκριμένα: ελάχιστες διαστάσεις, φωτισμός τη νύχτα, φύλαξη και τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών).

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωσης (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων, εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων και πλέον θα παρέχεται η δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να δημιουργήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Τιμολόγηση

Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το θέμα του κομίστρου πρόκειται να καθοριστεί από τους ιδιώτες και όχι το υπουργείο, ωστόσο εκτιμάται ότι το κόστος θα είναι αρκετά πιο χαμηλό από τα ποσά που πληρώνουν σήμερα οι οδηγοί αυτοκινήτων προκειμένουν να αφήσουν τα οχήματά τους.

Αν για παράδειγμα ένας πολίτης καλείται να πληρώσει περίπου 5 ευρώ, συν 1 για κάθε επιπλέον ώρα, ο οδηγός μηχανής υπολογίζεται πως θα χρεώνεται 2-3 ευρώ και ίσως ακόμα λιγότερα ένας ποδηλάτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραμπ για εκεχειρία στη Συρία: Σπουδαία μέρα για Κούρδους και Τουρκία

Προσοχή! Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να φάτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης

Σχετικές ειδήσεις