ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Το μελωδικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Θάνο Μικρούτσικο

Βίντεο: Το μελωδικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Θάνο Μικρούτσικο

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο χαμός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο (28/12), σε ηλικία 72 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Με τον δικό του μουσικό τρόπο αποχαιρέτησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη. Ο δημοφιλής τραγουδιστής από το βράδυ του Σαββάτου (28/120, όταν και «έφυγε» ο Θάνος Μικρούτσικος, έχει μια μαύρη φωτογραφία προφίλ στο λογαριασμό του στο Facebook, ενώ στο κέντρο όπου τραγουδάει έδωσε μια συγκινητική ομιλία και στη συνέχεια τραγούδησε μελωδίες του μεγάλου συνθέτη.

Δείτε το συγκινητικό «αντίο» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

Η κατάσταση της υγείας του Θάνου Μικρούτσικου είχε επιδεινωθεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες. Κοντά του πάντα οι φίλοι του και συγγενείς τους. Πάντα με το χαμόγελο και μαχητής ο Θάνος Μικρούτσικος, δεν σταματούσε να παλεύει.

Στις 28 Δεκεμβρίου ο αγαπημένος μουσικός πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Το μήνυμα του Ανδρέα μετά τον θάνατο του αδερφού του

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ανδρέας Μικρούτσικος αποχαιρετά σήμερα τον πολυαγαπημένο του αδελφό με μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση.

Δείτε στην gallery την ανάρτηση του αδερφού του Ανδρέα:

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Μίκης Θεοδωράκης: «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία»

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις» αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης στο δικό του ξεχωριστό μήνυμα για την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. «Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό "γίγνεσθαι"» προσθέτει.

«Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός» σημειώνει στο μήνυμα του και καταλήγει: «Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα:

Σεισμός κοντά στη Θήβα - Αισθητός και στην Αθήνα (pics) - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Κακοκαιρία: Δείτε LIVE πού χιονίζει στην Ελλάδα