ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια 2020: Τα ευτράπελα με τους ιερείς, ο «χαμένος» Σταυρός και τα… απολαυστικά πιτσιρίκια

Θεοφάνεια 2020: Τα ευτράπελα με τους ιερείς, ο «χαμένος» Σταυρός και τα… απολαυστικά πιτσιρίκια
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Εκατοντάδες πιστοί σε όλη τη χώρα, αψηφώντας την κακοκαιρία, βούτηξαν και φέτος για να πιάσουν τον Σταυρό.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες στην Βόρεια Ελλάδα και τα μεγάλα κύματα σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κρήτη μπορεί να δυσκόλεψαν τους κολυμβητές, δεν στάθηκαν όμως εμπόδιο στον μεγαλοπρεπή εορτασμό των Θεοφανείων.

Ισχυροί άνεμοι έριξαν ιερέα στη θάλασσα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ευτράπελων που σημειώθηκαν φέτος στα Θεοφάνεια είναι αυτό ενός ιερέα στην Κεφαλονιά, ο οποίος στην προσπάθειά του να πετάξει τον Σταυρό κατέληξε στη θάλασσα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Σκάλα, και όπως φαίνεται σε βίντεο του Kefalonia Click, την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν τα «αγριεμένα» νερά της θάλασσας, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν τον ιερέα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Στη Φλώρινα… έχασαν τον Σταυρό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια του αγιασμού των υδάτων στη Φλώρινα υπήρξε ένα απρόοπτο. Ειδικότερα, ο ιερέας έριξε τον σταυρό πιο μακριά από το σημείο που είχαν υπολογίσει με αποτέλεσμα να... χαθεί. Οι πιο τολμηροί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έκαναν προσπάθεια να βρουν τον σταυρό, ενώ δεκάδες κάτοικοι παρακολουθούσαν την προσπάθειά τους.

Αφού δεν βούταγε κανένας, βούτηξε… ο ιερέας

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στο Καινούργιο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το το Kamena Voyrla News, ο τοπικός εφημέριος Ιωάννης Ελευθερίου, έπεσε ο ίδιος στην παραλία του Καινούργιου να πιάσει τον Σταυρό, αφού λόγω κρύου, δεν το επιχείρησε κανένας πιστός.

Μία κοπέλα έβαλε τα «γυαλιά» σε επτά αγόρια

Η Ευρυδίκη Λουκοπούλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα NPress, έγινε σήμερα η πρώτη γυναίκα που πιάνει τον σταυρό στη Ναύπακτο. Η κοπέλα, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες, βούτηξε στα παγωμένα νερά μαζί με επτά αγόρια και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό που είχε ρίξει ο Μητροπολίτης στην ακριβώς απέναντι πλευρά από εκείνη.

Σωτήρια επέμβαση ναυαγοσωστών στα Χανιά

Σε κίνδυνο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, τέθηκε η ζωή ενός πιστού στα Χανιά. Ο άνδρας βούτηξε μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς προκειμένου να πιάσει τον Σταυρό κρίθηκε όμως απαραίτητη η επέμβαση μελών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για να μπορέσει να βγει στη στεριά.

Ο 14χρονος που βούτηξε στον Θερμαϊκό

Δεκάδες πιστοί βούτηξαν και φέτος στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για τον αγιασμό των υδάτων. Ανάμεσά τους και ο 14χρονος Αλέξανδρος Πάτσιος, ο οποίος έμενε στη Γερμανία και εδώ και ένα χρόνο ζει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένεια του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, βούτηξε «για τον Χριστό» τονίζοντας μάλιστα θα το προτείνει και σε φίλους του για να ζήσουν και αυτοί την εμπειρία.

Μία 10χρονη έπιασε τον Σταυρό στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με μηνύματα ειρήνης και αγάπης εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Δεκάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια, και ενήλικες βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν το Σταυρό. Τυχερή για το 2020 στη Δ.Ε. Συκεών είναι η 10χρονη μαθήτρια, η οποία έπιασε τον Σταυρό. Στην μεγαλοπρεπή τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος μαζί με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη ελευθέρωσαν λευκά περιστέρια, ως μήνυμα ελπίδας για όλον τον κόσμο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ηφαιστίων: Το ψύχος απλώνεται σε όλη τη χώρα – Πού χιονίζει και πού υπάρχουν προβλήματα

Σε κλίμα συγκίνησης τα Θεοφάνεια στη Χάλκη (vid)

Σχετικές ειδήσεις